Refugees welcome
Bartendermester gir overskudd fra drinksalget til flyktningbarn
Foto: (Mons Matory - post@matoryfilm.no (0047)93808379)

Bartendermester gir overskudd fra drinksalget til flyktningbarn

Moe Aljaff kom selv til Norge som flyktning fra Irak og ønsker at dagens flyktningbarn skal få samme muligheter som seg selv. Han gjør det på den måten han kan aller best.
Redaksjonen
29 Januar 2016 - 14:44

Moe Aljaff, som til daglig jobber som bartender på cocktailbaren Brooms & Hatches i Oslo, skal representere Norge i en viktig internasjonal drinkkonkurranse, Bacardi Legacy.

Her er drinken han vant den norske finalen med

Vinner han delfinalen i London i mars, går han videre til verdensfinalen i San Fransisco senere i år.

Moe er ikke bare en kreativ bartender, men også en som har tanker for mer enn å riste seg fram til den beste drinken. Noen ganger på litt spesielle måter riktignok. Se videoen hvor han strikkhopper fra en bru for å få til ekstra mye risting.

Kommende helg har han tatt initiativet til Carousel Cocktail Charity. Drinken han har komponert skal serveres på Brooms & Hatchets, Fuglen, The Thief, Torggata Botaniske, Pigalle Cocktailbar, Bettola, ST. O2 Bar Babylon, Barfly, Café Laundromat og Tea Lounge i Oslo og Vaskeriet i Bergen. Og overskuddet fra salget går uavkortet til å gi flyktningbarn i Norge en bedre start.

Navnet på drinken og aktiviteten er inspirert av Moes egen opplevelse av å komme til trygge forhold i Sverige som liten flyktninggutt.

Han startet faktisk livet som flyktning. I 1990, to dager før Moe ble født, så familien ingen annen utvei enn å flykte fra Bagdad, Irak. I tre år flyktet de fra leir til leir på jakt etter trygghet og et nytt hjem. I 1993 kom de til Sverige, hvor de endelig fant det de lette etter. Moes første lykkelige minne var fra Sverige, da hans mor tok med sine seks barn på tivoli for å muntre dem opp.

- På tivoliet husker jeg dansere, dyr og masse farger, men mitt sterkeste minne er boder fulle av ulike smaker, og at jeg fikk en pose salte karamell-popcorn. Den smaken er mitt første lykkelige minne.

Carousel Cocktail inneholder salt karamell (dulche de leche), Bacardi Carta Oro, PX sherry, bananlikør og sitron, og er en opplevelse av overraskende og lekne smaker.

Moe Aljaff har fått med seg kolleger på barer over hele Oslo og i Bergen til å mikse drinken kommende helg.
Moe Aljaff har fått med seg kolleger på barer over hele Oslo og i Bergen til å mikse drinken kommende helg.

 

- Jeg vil gi andre flyktningbarn det samme som jeg fikk, sier Moe.

Første ledd av kampanjen for å samle inn penger går av stabelen fredag 29. og lørdag 30. januar. Da serveres Carousel Cocktail på ti barer i Oslo og én i Bergen. Alt overskuddet fra salget av drinken skal gå til å skape gode minner for de mange flyktningbarna som kommer til Norge i disse dager. En dag med lek og moro, brus og pizza og alt som hører til.

- Jeg gjør det jeg kan, nemlig cocktails, for at barna skal få en dag hvor de kan tenke på noe annet, bare være barn, ha det gøy og leke litt, sier Moe.

Her er Moe Aljaff klar til å mikse karusellcocktailen sin på Tibidao-toppen i Barcelona.
Her er Moe Aljaff klar til å mikse karusellcocktailen sin på Tibidao-toppen i Barcelona.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
Ukens kake

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv

En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her