Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 09. oktober

Battle of the reds: Finn din favoritt
Foto: (Istock - Instants)

Battle of the reds: Finn din favoritt

Bli med på årets morsomste vinsmaking hvor du får smake 9 rødviner og er med på å kåre kveldens beste vin.
11 September 2023 - 08:30

Den 9. oktober inviterer vi deg til en spennende "Battle of the reds" vinsmaking i Oslo, hvor du får muligheten til å utforske 9 rødviner fra ulike druer og regioner. Dette arrangementet lover en uforglemmelig kveld for alle vinentusiaster som er glad i rødvin.

Hva kan du forvente deg? En kveld som bugner av vinopplevelser, kunnskap og hyggelig selskap. Vår guide for kvelden, Thea Engvik, har en imponerende kulinarisk bakgrunn, med erfaring fra kjøkkenet på både Noma og Maeemo. Hun er også en lidenskapelig sommelier, klar til å dele sin ekspertise om hver enkelt vin. Kanskje plukker du opp noen tips om hvilken mat som best kompletterer den vinen du har foran deg?

Under vinsmakingen blir du introdusert for en rekke rødviner, hver med sin egen karakteristiske smak og stil. Dette inkluderer variasjoner i druetyper, regioner og land. Målet er å utforske det mangfoldige spekteret av rødviner og finne ut hvilken som treffer akkurat din smak. De 9 rødvinene blir presentert, inkluderer tidløse klassikere samt spennende nykommere. Du vil også få muligheten til å utforske mindre kjente druer som kan overraske og begeistre ganen din. Dette gir deg en mulighet til å utforske ulike smaksprofiler og stilarter.

Høydepunktet på kvelden er selvsagt "Battle of the reds." Etter å ha smakt hver vin, får du mulighet til å stemme på din personlige favoritt. Dette legger en ekstra spenningsfaktor til arrangementet, da du, sammen med andre lidenskapelige vinelskere, får æren av å utrope kveldens ultimate vinner.

Dette arrangementet er perfekt for vennegjenger, kollegaer eller for de som ønsker å møte andre vinelskere. Bli med på en uformell kveld med gode viner og samtaler.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul
Ukens kake
Sjokoladefudge med pinjekjerner

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul

For sjokoladefudge er av typen guilty pleasures - søtsaker det er vanskelig å holde fingrene unna. Men da lager du bare nye porsjoner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne
+
Godbiter i pollisten

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne

Vi snakker om Vallée de la Marne som er det mest dominerende underområdet i Champagne, men samtidig det mest anonyme. Det var før.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul
Ukens kake
Sjokoladefudge med pinjekjerner

Godtene lager du enkelt selv - men det spørs om de holder helt til jul

For sjokoladefudge er av typen guilty pleasures - søtsaker det er vanskelig å holde fingrene unna. Men da lager du bare nye porsjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne
+
Godbiter i pollisten

Slik smaker bobler fra det opprinnelige Champagne

Vi snakker om Vallée de la Marne som er det mest dominerende underområdet i Champagne, men samtidig det mest anonyme. Det var før.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det har ikke blitt laget så lite vin siden 1961

2024 ga rekordsmå avlinger over store deler av vinverdenen. Klimaendringene har hovedskylda.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er den beste julevinen
+
Ukens vin

Dette er den beste julevinen

Den «julete» etiketten er tilfeldig, for den har sett slik ut i siden 2008, og innholdet er av en helt annen klasse enn juleviner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her