Godbiter i pollisten
Bedre enn dette blir ikke sommerrødvinen

Bedre enn dette blir ikke sommerrødvinen

Denne rødvinen er noe av det beste du kan servere i sommerhalvåret når du skal ha både kompleksitet og eleganse i glasset. Det er all grunn til å rope hurra for Arianna Occhipinti.
Aase E. Jacobsen
26 Juli 2017 - 13:45

Arianna Occhipinti har i løpet av de årene vinene hennes har vært på det norske markedet, oppnådd en betydelig fanskare. Og det er så velfortjent som det kan bli. Ikke minst når hun leverer en av mine favoritter i ny og superlekker utgave.

Occhipinti Il Frappato 2015 er svært elegant og mineralsk vin med enorm saftighet og leskende egenskaper, omtrent som en rød hvitvin, men like fullt med rødvinens egenskaper.

Det er ikke første gangen denne vinen har forført

Dens moderate alkohol (vi snakker tross alt om Sicilia) gjør den velegnet for å servere så vel midt på dagen en solfylt sommerdag, som dens konsentrasjon gjør at den kan følge seriøse kjøttretter når kveldsmørket og kjøligheten kryper på.

Denne herlige østerrikske rødvinen har sensasjonelt lav alkohol i forhold til smaken

Den er laget av Sicilias svar på pinot noir, den lokale druen frappato, som skal ha fått navn på grunn av sin fruktige (fruttato) stil. Men dette er altså ingen lettbent vin siden den evner å hente ut det beste av vekstforholdene samtidig som den i hendene på en seriøs aktør som Arianna Occhipinti, viser også andre sider enn de rent fruktige. Den har derfor et visst lagringspotensial, men hvorfor vente? 

Arianna Occhipinti i vinkjelleren.

 

Den finnes også i magnum, men da som 2014, også det en super årgang med et noe mer tydelig jordsmonnspreg. Et år eldre, men i dette formatet, er ikke det en gang merkbart. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her