Bedre enn noensinne

Ukens vin er en godbit som finnes i alle polbutikker, og som nå er tilgjengelig i ny, friskere og forbedret utgave.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Svenske Christer Berens har hatt kjempesuksess med sine viner her til lands. Og det vel fortjent. Spesielt de to røde vinene fra Italias østkyst Abruzzo har slått an. Selv om det boksvinen M d'A som selger mest målt i antall liter, er flaskeutgaven Cuvée Christer Berens Montepulciano d'Abruzzo 2013 (45146) vesentlig bedre. Og i hvert fall i den ferske 2004-versjonen som akkurat har kommet på plass i polhyllene.

Duften er parfymert og bærpreget med fin jordsmonnskarakter og snev av lær og jern. Det samme preger smaken som er bløt og lett sødmefylt og med en frisk bærfruktig finish. En vellykket og prisgunstig vin som er super til alt av lyst kjøtt, pasta og pizza samtidig som den er deilig å drikke alene. En vin som er best nå men som fint tåler å ligge et til to år.

Forbedringen skyldes valg av druemateriale. Nå som før kommer druene fra flere deler av området for DOC Montepulciano d'Abruzzo. Mens vinene fra de midtre og nordlige sonene gjerne er mer elegante enn de som kommer lenger sør, bidrar disse til gjengjeld med rikdom og alkohol. Lengst nord på grensen mot Marche finner vi for øvrig også regionens eneste DOCG - Italias fremste vinkategori, nemlig Montepulciano d'Abruzzo Colline Teramane som stort sett skiller seg fra røkla ved at utbyttet er strengere regulert og at minst 90 prosent av druemiksen er montepulciano. Ukens vin er imidlertid en "vanlig" DOC siden den får druer fra flere underområder og dermed et godt eksempel på at flere ben å stå på er fornuftig også i vinens verden.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen