Matkurs og vinkurs

Beermakers Dinner 26. november i Oslo

Beermakers Dinner: Svenske øl til en herlig 5-retters meny

Beermakers Dinner: Svenske øl til en herlig 5-retters meny

8 øl kombinert vinterens beste råvarer. Gå ikke glipp av denne unike muligheten.
Julie Helene Amundsen
05 September 2019 - 12:09
  Foto: Alexander Donka

Denne kvelden får du en unik mulighet til å oppleve hvorfor Gotlands Bryggeri vant den gjeve, om enn uoffisielle tittelen "nordisk mester i å kombinere øl og mat". Det var i 2015-utgaven av konkurransen Bryggeribråk at Gotlands Bryggeri kunne innkassere denne seieren foran flere andre nordiske bryggerier.

At Gotland har en egen evne til å brygge godt matøl råder det liten tvil om, les mer her.

Nå er det restaurant Stock som skal leve opp til dette renommeet. Kjøkkensjefen har satt sammen en 5-retters meny til 8 øl fra Gotlands Bryggeri, i tillegg vil Gotland diske opp med en aldri så liten øl-cocktail til måltidet. 

Dette blir ikke bare en meget spennende, men også en særdeles smaksrik middag som definitivt vil gi mersmak på øl fra Gotland. 

 

For Gotland byr ikke kun på vakker natur og fantastiske råvarer, men også på en svært tradisjonsrik ølkultur som strekker seg mange hundre år tilbake i tid. Faktisk så langt tilbake i tid at man ikke visste hva gjær var. Man trodde heller at det var noe magisk som tok form oppi bryggekjelen. I dag er det ikke slik på øya lenger, men godt øl finnes det der - bedre kjent under navnet Gotlands Bryggeri. 

Bryggerimester Johannes Obermeier

Dette håndverksbryggeriet er et av landets, og kanskje til og med Skandinavias eldste. De startet opp så tidlig som i 1995, og kan dermed skryte på seg nærmere 25 år med kunnskap og lidenskap for håndverksøl. I deres spede begynnelse kunne bryggeriet by på ølet Wisby Kloster, et ufiltrert ferskøl.

I dag er det tre sjefsbryggere bak roret på Gotland, og Johannes Obermeier er en av dem. Han er vokst opp i den sangomsuste ølbyen Bayeren og begynte som lærling på det lokalet bryggeriet i en alder av 16. Etter dette har han jobbet i USA, og det er særlig denne tiden som inspirerte han til de ølene som førte Gotlands til den suksessen de er i dag. Men han har også hentet svært mye inspirasjon fra sin tid som brygger i Tyskland, og er dermed en selvskreven mester på lagerøl og pils, en av de vanskeligste stilene å beherske.

Som medlem i Apéritifs mat- og vinklubb får du ekstra god pris på denne middagen - meld deg inn her.

  Foto: Alexander Donka

Sammen med Joakim Eneqvist og Johan Spendrup er Johannes del av en trio som komplementerer hverandre både i personlighet og kunnskap. Trioen på Gotlands bryggeri brygger således lagerøl og pils, så vel som smakrike ales og Wisby - tradisjonelle ølstiler spesielt egnet til mat. Som de selv sier på Gotland: " I dag bryggeri vi öl som vi själva vill dricka – moderna gotländska tolkningar av traditionell öl."

At du også vil like ølene som gutta brygger, er vi ganske så sikre på. Spesielt når de serveres til en spesialtilpasset meny med sesongens aller beste råvarer.

Ta med deg kolleger, gode venner, familie, eller kanskje din kjære til denne unike ølmiddagen. 

Kveldens meny
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her