Beermakers Dinner: Svenske øl til en herlig 5-retters meny

Beermakers Dinner 26. november i Oslo

Beermakers Dinner: Svenske øl til en herlig 5-retters meny

8 øl kombinert vinterens beste råvarer. Gå ikke glipp av denne unike muligheten.

  Foto: Alexander Donka

Denne kvelden får du en unik mulighet til å oppleve hvorfor Gotlands Bryggeri vant den gjeve, om enn uoffisielle tittelen "nordisk mester i å kombinere øl og mat". Det var i 2015-utgaven av konkurransen Bryggeribråk at Gotlands Bryggeri kunne innkassere denne seieren foran flere andre nordiske bryggerier.

At Gotland har en egen evne til å brygge godt matøl råder det liten tvil om, les mer her.

Nå er det restaurant Stock som skal leve opp til dette renommeet. Kjøkkensjefen har satt sammen en 5-retters meny til 8 øl fra Gotlands Bryggeri, i tillegg vil Gotland diske opp med en aldri så liten øl-cocktail til måltidet. 

Dette blir ikke bare en meget spennende, men også en særdeles smaksrik middag som definitivt vil gi mersmak på øl fra Gotland. 

 

For Gotland byr ikke kun på vakker natur og fantastiske råvarer, men også på en svært tradisjonsrik ølkultur som strekker seg mange hundre år tilbake i tid. Faktisk så langt tilbake i tid at man ikke visste hva gjær var. Man trodde heller at det var noe magisk som tok form oppi bryggekjelen. I dag er det ikke slik på øya lenger, men godt øl finnes det der - bedre kjent under navnet Gotlands Bryggeri. 

Bryggerimester Johannes Obermeier

Dette håndverksbryggeriet er et av landets, og kanskje til og med Skandinavias eldste. De startet opp så tidlig som i 1995, og kan dermed skryte på seg nærmere 25 år med kunnskap og lidenskap for håndverksøl. I deres spede begynnelse kunne bryggeriet by på ølet Wisby Kloster, et ufiltrert ferskøl.

I dag er det tre sjefsbryggere bak roret på Gotland, og Johannes Obermeier er en av dem. Han er vokst opp i den sangomsuste ølbyen Bayeren og begynte som lærling på det lokalet bryggeriet i en alder av 16. Etter dette har han jobbet i USA, og det er særlig denne tiden som inspirerte han til de ølene som førte Gotlands til den suksessen de er i dag. Men han har også hentet svært mye inspirasjon fra sin tid som brygger i Tyskland, og er dermed en selvskreven mester på lagerøl og pils, en av de vanskeligste stilene å beherske.

Som medlem i Apéritifs mat- og vinklubb får du ekstra god pris på denne middagen - meld deg inn her.

  Foto: Alexander Donka

Sammen med Joakim Eneqvist og Johan Spendrup er Johannes del av en trio som komplementerer hverandre både i personlighet og kunnskap. Trioen på Gotlands bryggeri brygger således lagerøl og pils, så vel som smakrike ales og Wisby - tradisjonelle ølstiler spesielt egnet til mat. Som de selv sier på Gotland: " I dag bryggeri vi öl som vi själva vill dricka – moderna gotländska tolkningar av traditionell öl."

At du også vil like ølene som gutta brygger, er vi ganske så sikre på. Spesielt når de serveres til en spesialtilpasset meny med sesongens aller beste råvarer.

Ta med deg kolleger, gode venner, familie, eller kanskje din kjære til denne unike ølmiddagen. 

Kveldens meny

Kommende kurs

Til toppen