Behagelig boblevann til nyttårsaften

Ukens vin er nær sagt selvsagt musserende siden det stunder mot årsskiftet, og på nyttårsaften drikker "alle" boblevann - enten de liker det eller ei. Vårt valg til nyttårsskålen er lett å like også av de litt kresne ganer, men prislappen er bare halvpart
Aase E. Jacobsen
27 Desember 2000 - 16:52

Spanske Raimat Chardonnay Brut (varenr. 941, kr 105,10) er flott som så vel aperitiff som følge til forretter med skalldyr eller sågar lettere hovedretter med hvit fisk. Du kan derfor innlede nyttårsfeiringen med bobledrikken , fortsette med den til deler av måltidet og plukke den fram igjen når klokka nærmer seg midnatt. Praktisk for stressete verter.

Raimat Chardonnay Brut er også å få kjøpt i de aller fleste polbutikker hvilket er en fordel når det er så kort tid igjen. Men ikke vent for lenge, legg turen innom polet allerede i dag, så unngår du lange køer og utsolgtsituasjon på lørdag den 30.

Produsenten av denne såkalte cava''en som er spanjolenes betegnelse på musserende vin, er Raimat, som igjen er en del av Codorniu, nummer en innen cava foran konkurrenten og erkefienden Freixenet. Raimat holder til lenger inn i landet i landsdelen Catalonia enn de andre aktørene i den enorme spanske bobleindustri. Costers del Segre er appellasjonen for de stille vinene som dette moderne vinhuset produserer. Raimat skiller seg også fra de tradisjonelle cavaene ved at den er laget av bare chardonnaydruer - blanc de blancs som franskmennene kaller det.

Resultatet er utvilsomt mer raffinert enn med de klassiske cavadruene. Raimat Chardonnay Brut er elegant og frisk med de riktige aromaene av brød, mineraler, sitrus og epler. Boblene er fine og myke. Ettersmaken er svært bra.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her