Behagelig boblevann til nyttårsaften

Ukens vin er nær sagt selvsagt musserende siden det stunder mot årsskiftet, og på nyttårsaften drikker "alle" boblevann - enten de liker det eller ei. Vårt valg til nyttårsskålen er lett å like også av de litt kresne ganer, men prislappen er bare halvparten av hva champagne koster og dermed dobbelt behagelig. Den egner seg imidlertid ikke bare til å ønske det nye året velkommen med, men er også et vellaget følge til mat.

Spanske Raimat Chardonnay Brut (varenr. 941, kr 105,10) er flott som så vel aperitiff som følge til forretter med skalldyr eller sågar lettere hovedretter med hvit fisk. Du kan derfor innlede nyttårsfeiringen med bobledrikken , fortsette med den til deler av måltidet og plukke den fram igjen når klokka nærmer seg midnatt. Praktisk for stressete verter.

Raimat Chardonnay Brut er også å få kjøpt i de aller fleste polbutikker hvilket er en fordel når det er så kort tid igjen. Men ikke vent for lenge, legg turen innom polet allerede i dag, så unngår du lange køer og utsolgtsituasjon på lørdag den 30.

Produsenten av denne såkalte cava''en som er spanjolenes betegnelse på musserende vin, er Raimat, som igjen er en del av Codorniu, nummer en innen cava foran konkurrenten og erkefienden Freixenet. Raimat holder til lenger inn i landet i landsdelen Catalonia enn de andre aktørene i den enorme spanske bobleindustri. Costers del Segre er appellasjonen for de stille vinene som dette moderne vinhuset produserer. Raimat skiller seg også fra de tradisjonelle cavaene ved at den er laget av bare chardonnaydruer - blanc de blancs som franskmennene kaller det.

Resultatet er utvilsomt mer raffinert enn med de klassiske cavadruene. Raimat Chardonnay Brut er elegant og frisk med de riktige aromaene av brød, mineraler, sitrus og epler. Boblene er fine og myke. Ettersmaken er svært bra.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen