Bekymret for sommerskjenking

Tønsbergs politikere vedtok i fjor at skjenketiden skulle reduseres med én time, slik at all skjenking skulle opphøre klokken 02.00.

Det skjedde blant annet for å imøtekomme politiets, som mente at de eksisterende skjenketidene førte til mange folk på byen sent på natt.
 
Det førte til uro med bråk og slagsmål.
 
Prøveordning
Politikerne vedtok at dette skulle være en prøveordning på to år og som et kompromiss ble det også bestemt at skjenketiden fra 15. mai til 31. august skal være som
tidligere, til klokken 03.00.
 
Bedre forhold
Politiet i Vestfold mener den reduserte skjenketiden har ført til bedre forhold med mindre uro i Tønsberg sentrum. Vedtaket førte også til at det ble like skjenketider i hele Vestfold.
 
Når det nå nærmer seg tiden hvor Tønsberg skal gå tilbake til den tidligere skjenketiden i noen måneder, er politimester Marie Benedicte Bjørnland bekymret for mebråk og vold.
 
Strenge krav
Det er ikke fungerende ordfører Petter Berg. Han sier at næringen fikk strenge krav og at skjenkekontrollen blant andre skulle være mer aktiv, skriver NRK.
 
Restauranteier Svennik Petterson i Tønsberg sier de er svært positive og at de har bevisstgjort og lært opp ansatte slik at for eksempel overskjenking ikke skal forekomme.
 
- Vi tar dette på alvor, for en innskrenking av skjenketidene betyr at bransjen vil slite, sier han, og legger til at hele bransjen kjenner sitt ansvar i saken.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen