Beste østersåpner fra Kastanjen

Espen Nytvedt fra Kastanjen Restaurant i Oslo er årets norgesmester i østersåpning. På nøyaktig 3 minutter hadde han åpnet 30 østers prikkfritt. Det hele skjedde søndag 3. september på Restaurant Hvalstrand Bad i Asker utenfor Oslo under en sommerklar sep
Redaksjonen
04 September 2000 - 03:06

Espen Nytvedt fra Restaurant Kastanjen stakk velfortjent av med seieren etter å ha overvunnet sine kolleger i årets norgesmesterskap i østersåpning. 3 minutter akkurat brukte han på å åpne de 30 østersene på en eksemplarisk måte. Nesten like perfekte var toeren Eirik Nordby, Hvalstrand Bad samt Bård Greni Karlsen og Daniel Frick, begge Solsiden, som måtte dele tredjeplassen.

For i årets konkurranse gjaldt det ikke bare å være den raskeste åpneren, men like viktig var det å servere helt uskadete østers som var løsnet fra skallet uten verken skallrester eller blod. Og den som ikke oppfylte alle kravene, ble idømt straffesekunder. Alt i tråd med internasjonale østerskonkurranseregler.

Ansvarlig for den strenge bedømmingen var juryen som bestod av Morten Schakenda, Holmenkollen Restauranter, Tore Namstad, Bollywood Dancing/Palace Grill, Daniel Karlsson, Klosteret og Terje Ness, Oro. Ansvarlig for tidtakingen var klokkeleverandøren Omega.

Østersen som var levert av Ferskmatkompagniet var av typen gigas fra Donegal i Irland. I VM i Galway, Irland som Espen Nytvedt den 21. september setter av gårde til, er det flatøsters som benyttes; en østerstype som er lite etterspurt som matøsters i Norge, men enklere å åpne i konkurransesammenheng.

Reisen til Irland er sponset av Exact Reisebyrå og Irlands Turistkontor. Champagne Bollinger sørget for skikkelige premier å feire seieren med til de tre heldige. Det vanket også Gastrolux Titan panner fra Handberg Engros samt bokpremier fra Kom Forlag: Skjell på gaffelen, til de på seierspallen. Apéritif var i år som i fjor hovedarrangør av NM.

Juryen diskuterer kvaliteten på den håndtverksmessige utførelsen
 
 
 
 

Daniel Karlsson og Terje Ness instruerer og sjekker at alt er klart før finalen
 

 

 

 

Tore Namstad fra Palace sjekker grundig østersene for overpreparering. Én av finaledeltakerne ble faktisk disket like før start på grunn av dette.
 

 

 

Her kan du se på reglene for NM

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her