Billig og lekkert

Billig og lekkert

Det er sjelden jeg tar begge disse ordene med i samme setning, men det gjør jeg altså med Mosbachers viner.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Og det allerede fra laveste nivå. Mosbacher Riesling Kabinett Trocken 2010 (20119) er en veldig god introduksjon til Mosbacher-stilen som betyr svært delikate viner, men med veldig god intensitet og lagringspotensial. Men ukens vin skal du fortrinnsvis drikke nå, mens den er frisk og leskende, og mens du venter på at Mosbachers andre store viner skal blomstre.

De beste vinmarkene

Det vil si om du var så heldig å sikre deg noen flasker fra siste spesialpolslipp, for der var Mosbacher veldig godt representert med sine grosses gewächs-er , altså viner fra de beste vinmarkene. Og det til priser som er veldig gode sammenlignet med hva du må ut med både i Tyskland og for andre topprodusenter som opererer i de samme vinmarkene i Pfalz .

Eller nærmere bestemt Forst, midt i Mittelhaardt, hvor vinmarker som Kirchenstück , Pechstein , Ungeheuer, Jesuitengarten og Freundstück, anses som de største juvelene. Mosbacher har parseller i alle, bortsett fra den første. Alle ligger i samme skråning som kjennetegnes av perfekt svakt sørøstlig eksponering og et jordsmonn av sand og basaltsteiner. Det er for øvrig disse svarte steinene som har gitt navn til vinmarken Pechstein og som bidrar til disse vinenes uttalte mineralitet.

Delvis premier cru

Basaltjordsmonnet stammer fra Haardt-fjellene i vest som også beskytter mot nedbør og sammen med mindre åsrygger mot nord skaper en form for amfiteater som forklarer de ekstra gunstige forholdene for druedyrking. Druene til ukens vin kommer imidlertid fra vinmarker i nabolandsbyen Deidesheim, nærmere bestemt Herrgottsacker og Letten, hvor Mosbacher også har parseller. Førstnevnte har «erste lage»-status (premier cru), med et jordsmonn av forvitret kalkstein samt leirholdig sand. Letten ligger på østsiden av Weinstrasse hvor landskapet er helt flatt og har et mer leirholdig jordsmonn.

Mosbacher er som de fleste vingårder i området familiedrevne, noe de har vært i 200 år. I dag er det fjerde generasjon Sabine Mosbacher-Düringer og mannen Jürgen Düringer som viderefører arven. Fra og med 2012 legger de om til økologisk drift, men i mange år allerede har de unnlatt å bruke plantevernmidler.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Mosbacher Riesling Trocken 2019

Produsent:
Weingut Georg Mosbacher
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Pfalz
Pris:
153,00 kr
Varenummer:
2011901
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen