Drikke
Ble nummer tre i verdensomspennende drinkkonkurranse
Foto: (Mons Matory - post@matoryfilm.no (0047)93808379)

Ble nummer tre i verdensomspennende drinkkonkurranse

Moe Aljaff gjorde det ingen norsk bartender har gjort før ham, nemlig å komme helt i toppen i drinkkonkurransen Bacardi Legacy.
Aase E. Jacobsen
06 Mai 2016 - 14:20

Det var i finalen i San Fransisco at Moe Aljaff sikret Norge tidenes beste plassering i Bacardi Legacy: Han fikk en uoffisiell tredjeplass i konkurransen som samlet til sammen 36 deltakende nasjoner.

- Det har vært helt utrolig å møte så mange fantastiske mennesker på denne reisen. De siste 10 månedene har vært uforglemmelige. Jeg er stolt av alt som har gått riktig og av det jeg har lært fra mine feil, sier Moe Aljaff.

Foto: Mons Matory - post@matoryfilm.no (0047)93808379

Han ble slått av Chia-An Chan som jobber på Angel’s Share, New York, som dermed ble den åttende vinneren av konkurransen. Og det med drinken Venceremos som består av kokoslikør og limejuice selvsagt i tillegg til Bacardi. Moes drink er Carousel som han har brukt aktivt i en rekke events etter at det ble klart at han skulle representere Norge. Blant annet har den vært brukt i en innsamlingsaksjon for å gi flyktningbarn en god start på sitt opphold i et nytt land.

Dette ble resultatet fra aksjonen

Konkurransen er en av de viktigste cocktailkonkurranser i verde og årets jury består av noen av de største navnene i bransjen: Dale DeGroff, Jim Meehan, Ian Burrell, Julie Reiner samt Franck Dedieu, vinner av fjorårets konkurranse.

- Moe har vært svært konsekvent og meget sterk gjennom hele konkurransen. Det enorme presset som har ligget på deltakerne under Bacardi Legacy er ikke noe alle kan håndtere, men Moe har gjort seg bemerket med sin profesjonelle og rolige framtoning gjennom hele uken. Som en av hans nærmeste støttespillere må jeg si jeg er veldig stolt over innsatsen hans, og jeg gleder meg til å se hvordan Moe kommer til å utvikle sitt enorme talent i tiden framover, sier Jesper Høst, Brand Ambassador, Bacardi Norge. 

Carousel

Carousel
Ingredienser

50 ml Bacardi Carta Oro
30 ml dulce de leche*
10 ml Pedro Ximénez sherry
5 ml bananlikør
30 ml ferskpresset sitronsaft
1 klype salt
sjokoladepulver

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser i en shaker med is. Rist godt og dobbelsil over i et coupetteglass. Pynt med sjokoladepulver. 

*Hjemmelaget dulce de leche:

1 boks søtet kondensert melk

Kok opp vann i en kjele. Legg boksen (uåpnet) oppi slik at den er dekket med vann. La trekke i minst 3 timer for riktig konsistens. Snu på boksen underveis. Avkjøl før den åpnes.

Sendt inn av Moe Aljatt, Brooms & Hatchets, Oslo

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer
Ukens drink
Akevitt Sour

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer

Akevitt er veldig godt som basis for en sour - her i en sommerlig versjon som kan lages med eller uten skum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dagens dessert smaker av sommer og litt til
Ukens kake
Lettlaget sommerdessert

Dagens dessert smaker av sommer og litt til

Sjokolademousse, jordbær og lemoncurd med sprø knuste kjeks er det som trengs for maksimal dessertglede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren
Godbiter i pollisten

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren

Rosso di Montalcino er løsningen, og denne produsenten byr på noe av det beste i denne kategorien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ene går til grillmaten i sommer, den andre legger du dypt i kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Den ene går til grillmaten i sommer, den andre legger du dypt i kjelleren

Dette er nemlig mencia og Bierzo på toppnivå, men til veldig gunstige priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt
Dagens rett
Råmarinert kveitefilet med tapenadedressing og parmesan

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt

Når det koker på kjøkkenet, må tiden du tilbringer der reduseres til et minimum. Da kommer denne retten inn som en reddende engel. Den smaker da også himmelsk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her