Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 12. juni

Smak vinene til kjendiskokk Ole Martin Alfsen

Smak vinene til kjendiskokk Ole Martin Alfsen

Kokk og TV-personlighet Ole Martin Alfsen, tar med seg fantastiske viner og sitt kjente, gode humør og gir deg en smakfull start på sommeren.
12 April 2023 - 12:20

Den 12. juni kan du gi deg selv eller noen du er glad i en minnerik opplevelse når Ole Martin Alfsen tar med seg hele 10 viner fra sin portefølje kalt OMA. Ole Martin er en av Norges mest anerkjente kokker, etter at han tok vinkelnerutdannelsen i 2000 har han undervist om vin, mat og drikke ved Kulinarisk Akademi, skrevet flere kokebøker og vinbøker. Dette har gitt ham mulighet til å produsere spennende viner med anerkjente produsenter. Med både kunnskap og lidenskap, er Ole Martin involvert i hele prosessen slik at vinene blir i tråd med hans personlige stil og preferanser. På grunn av sin bakgrunn som både kokk og vinkelner, produserer han viner som harmoniserer nydelig til mat. Per i dag teller porteføljen 13 produkter, og det kommer flere nyheter utover høsten.

Ole Martin lanserte sin første vin, OMA Barbera d’Alba, høsten 2013 i samarbeid med Giovanni Rosso, og i senere tid har han samarbeidet med produsenter over hele verden. Det siste prosjektet er i samarbeid med den legendariske produsenten Au Bon Climat i California. Her blir du en av de første i Norge som får smake OMA Pinot Noir «Le Bon Climat». Ole Martins blend er unik på flere måter; dette er første gang i vingårdens historie at Pinot Noir-druer fra vinmarken «Le Bon Climat» tappes som enkeltvinmark – og blenden er tappet utelukkende for OMA og vil kun selges i Norge. «Le Bon Climat» er en vinmark som ble etablert og beplantet i 1998 av Jim Clendenen, som etablerte Au Bon Climat i 1982 sammen med Adam Tolmach.  

Vinmark i California Foto: Mvp64, iStock

Dette blir en allsidig smaking hvor du får servert både sider, musserende, rødvin, hvitvin, rosévin og ikke minst gode historier når Ole Martin deler fra sitt vineventyr som foregår over nesten hele verden. Du får smake alt fra norsk sider fra Hardanger, perlende vin og myk rødvin fra Weinland i Østerrike og frisk rosévin fra Hellas. Nyt den første vinen han lagde i Piemonte, flere viner fra Italia og Portugal, i tillegg til nevnte «Le Bon Climat»

Vinliste nett (1).png [182.73 KB]

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her