Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 12. juni

Smak vinene til kjendiskokk Ole Martin Alfsen

Smak vinene til kjendiskokk Ole Martin Alfsen

Kokk og TV-personlighet Ole Martin Alfsen, tar med seg fantastiske viner og sitt kjente, gode humør og gir deg en smakfull start på sommeren.
12 April 2023 - 13:20

Den 12. juni kan du gi deg selv eller noen du er glad i en minnerik opplevelse når Ole Martin Alfsen tar med seg hele 10 viner fra sin portefølje kalt OMA. Ole Martin er en av Norges mest anerkjente kokker, etter at han tok vinkelnerutdannelsen i 2000 har han undervist om vin, mat og drikke ved Kulinarisk Akademi, skrevet flere kokebøker og vinbøker. Dette har gitt ham mulighet til å produsere spennende viner med anerkjente produsenter. Med både kunnskap og lidenskap, er Ole Martin involvert i hele prosessen slik at vinene blir i tråd med hans personlige stil og preferanser. På grunn av sin bakgrunn som både kokk og vinkelner, produserer han viner som harmoniserer nydelig til mat. Per i dag teller porteføljen 13 produkter, og det kommer flere nyheter utover høsten.

Ole Martin lanserte sin første vin, OMA Barbera d’Alba, høsten 2013 i samarbeid med Giovanni Rosso, og i senere tid har han samarbeidet med produsenter over hele verden. Det siste prosjektet er i samarbeid med den legendariske produsenten Au Bon Climat i California. Her blir du en av de første i Norge som får smake OMA Pinot Noir «Le Bon Climat». Ole Martins blend er unik på flere måter; dette er første gang i vingårdens historie at Pinot Noir-druer fra vinmarken «Le Bon Climat» tappes som enkeltvinmark – og blenden er tappet utelukkende for OMA og vil kun selges i Norge. «Le Bon Climat» er en vinmark som ble etablert og beplantet i 1998 av Jim Clendenen, som etablerte Au Bon Climat i 1982 sammen med Adam Tolmach.  

Vinmark i California Foto: Mvp64, iStock

Dette blir en allsidig smaking hvor du får servert både sider, musserende, rødvin, hvitvin, rosévin og ikke minst gode historier når Ole Martin deler fra sitt vineventyr som foregår over nesten hele verden. Du får smake alt fra norsk sider fra Hardanger, perlende vin og myk rødvin fra Weinland i Østerrike og frisk rosévin fra Hellas. Nyt den første vinen han lagde i Piemonte, flere viner fra Italia og Portugal, i tillegg til nevnte «Le Bon Climat»

Vinliste nett (1).png [182.73 KB]

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her