Smak vinene til kjendiskokk Ole Martin Alfsen
Vinsmaking i Oslo 12. juni

Smak vinene til kjendiskokk Ole Martin Alfsen

Kokk og TV-personlighet Ole Martin Alfsen, tar med seg fantastiske viner og sitt kjente, gode humør og gir deg en smakfull start på sommeren.
12 April 2023 - 13:20

Den 12. juni kan du gi deg selv eller noen du er glad i en minnerik opplevelse når Ole Martin Alfsen tar med seg hele 10 viner fra sin portefølje kalt OMA. Ole Martin er en av Norges mest anerkjente kokker, etter at han tok vinkelnerutdannelsen i 2000 har han undervist om vin, mat og drikke ved Kulinarisk Akademi, skrevet flere kokebøker og vinbøker. Dette har gitt ham mulighet til å produsere spennende viner med anerkjente produsenter. Med både kunnskap og lidenskap, er Ole Martin involvert i hele prosessen slik at vinene blir i tråd med hans personlige stil og preferanser. På grunn av sin bakgrunn som både kokk og vinkelner, produserer han viner som harmoniserer nydelig til mat. Per i dag teller porteføljen 13 produkter, og det kommer flere nyheter utover høsten.

Ole Martin lanserte sin første vin, OMA Barbera d’Alba, høsten 2013 i samarbeid med Giovanni Rosso, og i senere tid har han samarbeidet med produsenter over hele verden. Det siste prosjektet er i samarbeid med den legendariske produsenten Au Bon Climat i California. Her blir du en av de første i Norge som får smake OMA Pinot Noir «Le Bon Climat». Ole Martins blend er unik på flere måter; dette er første gang i vingårdens historie at Pinot Noir-druer fra vinmarken «Le Bon Climat» tappes som enkeltvinmark – og blenden er tappet utelukkende for OMA og vil kun selges i Norge. «Le Bon Climat» er en vinmark som ble etablert og beplantet i 1998 av Jim Clendenen, som etablerte Au Bon Climat i 1982 sammen med Adam Tolmach.  

Vinmark i California Foto: Mvp64, iStock

Dette blir en allsidig smaking hvor du får servert både sider, musserende, rødvin, hvitvin, rosévin og ikke minst gode historier når Ole Martin deler fra sitt vineventyr som foregår over nesten hele verden. Du får smake alt fra norsk sider fra Hardanger, perlende vin og myk rødvin fra Weinland i Østerrike og frisk rosévin fra Hellas. Nyt den første vinen han lagde i Piemonte, flere viner fra Italia og Portugal, i tillegg til nevnte «Le Bon Climat»

Vinliste nett (1).png [182.73 KB]

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Forsiden akkurat nå
Sjelden hvitvinskraft for 195 kroner
+
Ukens vin

Sjelden hvitvinskraft for 195 kroner

Denne hvitvinen er en klar kandidat til det aller beste kjøpet på polet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner
+
Tester
De beste rosévinene i 2023

Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner

Blant de drøyt 300 rosévinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2022 og 2021, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kyllingmiddagen en indonesisk touch i dag
Dagens rett
Indonesisk kyllingwok med reker

Gi kyllingmiddagen en indonesisk touch i dag

Peanøtter, reker, søt soyasaus og litt til er det som skal til for å skape litt ekstra stas på den noe smaksvake kyllingfileten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En salat kan fint serveres som toast
Dagens rett
Grillet chevre på brød med valnøtter

En salat kan fint serveres som toast

Grillet chèvre serveres ofte i en salat med valnøtter og krutonger, men her kommer den som en sandwich. Veldig enkelt og veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her