Bon Pasteur solgt til kinesisk investor

Bon Pasteur solgt til kinesisk investor

Blir det første av de store Bordeaux-slottene som kommer på kinesiske hender.
03 Juni 2013 - 00:28

Salget av Chateau Bon Pasteur i Pomerol kom som en stor nyhet på vinverdenen i forrige uke. Slottet er det første av de mer berømte slottene som selges til Kina. Det er Sutong Pan, administrerende direktør i et stort finansselskap. Nylig kjøpte han også Cult Winery Sloan i Napa for den nette sum av 40 millioner kroner.

Chateau Bon Pasteur var eid av flere medlemmer av Rolland-familien, og forhandlingene skal ha pågått siden desember i fjor, melder vinbloggen The Cellar Insider.

Prisen for Bon Pasteur og to andre av Rolland-familiens eiendommer, Chateau Rolland-Maillet i St. Emilion og Chateau Bertineau St. Vincent i Lalande de Pomerol, er ikke kjent. Men The Cellar Insider mener prisen trolig vil sette en ny standard for Bordeaux-eiendommer. Årsaken er at Bon Pasteur regnes som en av de bedre vinprodusentene i Pomerol.

LES OGSÅ: «Invasjonen» forsetter i Bordeaux

Tildligere er flere Pomerol-einendommer solgt til Kina. I fjor kjøpte investoren Peter Kwok Chateau La Patache og Chateau Clinet. Nylig ble også La Commandiere kjøpt av Melanie og Andrew Kuk recently.

Produksjonen ved Bon Pasteur ligger på rundt 2500 kasser i året, og det er ventet at de suksessrike parhestene Michel og Dany Rolland fortsetter sitt virke ved slottet.

LES OGSÅ: 3700 kroner for en flaske kinesisk vin

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her