Bon Pasteur solgt til kinesisk investor

Bon Pasteur solgt til kinesisk investor

Blir det første av de store Bordeaux-slottene som kommer på kinesiske hender.
03 Juni 2013 - 00:28

Salget av Chateau Bon Pasteur i Pomerol kom som en stor nyhet på vinverdenen i forrige uke. Slottet er det første av de mer berømte slottene som selges til Kina. Det er Sutong Pan, administrerende direktør i et stort finansselskap. Nylig kjøpte han også Cult Winery Sloan i Napa for den nette sum av 40 millioner kroner.

Chateau Bon Pasteur var eid av flere medlemmer av Rolland-familien, og forhandlingene skal ha pågått siden desember i fjor, melder vinbloggen The Cellar Insider.

Prisen for Bon Pasteur og to andre av Rolland-familiens eiendommer, Chateau Rolland-Maillet i St. Emilion og Chateau Bertineau St. Vincent i Lalande de Pomerol, er ikke kjent. Men The Cellar Insider mener prisen trolig vil sette en ny standard for Bordeaux-eiendommer. Årsaken er at Bon Pasteur regnes som en av de bedre vinprodusentene i Pomerol.

LES OGSÅ: «Invasjonen» forsetter i Bordeaux

Tildligere er flere Pomerol-einendommer solgt til Kina. I fjor kjøpte investoren Peter Kwok Chateau La Patache og Chateau Clinet. Nylig ble også La Commandiere kjøpt av Melanie og Andrew Kuk recently.

Produksjonen ved Bon Pasteur ligger på rundt 2500 kasser i året, og det er ventet at de suksessrike parhestene Michel og Dany Rolland fortsetter sitt virke ved slottet.

LES OGSÅ: 3700 kroner for en flaske kinesisk vin

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her