3700 kroner for en flaske kinesisk vin

3700 kroner for en flaske kinesisk vin

Chateau Hansen går sine franske forbilder i næringen.

Bordeaux-viner til flere tusen kroner flaska er hverdagskost. En kinesisk vin til 3700 kroner er mer oppsiktsvekkende. Men det er like fullt prisen for en flaske Red Camel fra produsenten Chateau Hansen. Vinen er laget av Cabernet Sauvignon fra vinstokker i provinsen Ningxia, skriver vinavisen.dk.

Det er vinhusets franske vinmaker, Bruno Paumard, som har framstilt vinen. Han har tidligere laget musserende vin for Bouvet-Ladubay i Loire. Red Camel har ligget på franske fat i to år, og er tappet på til sammen cirka 10 000 flasker. Ifølge Vinavisen er det usikkert om vinen kommer i salg utenfor Kinas grenser.

Til tross for det skandinavisk-klingende navnet, har Chateau Hansen ingen forbindelser til våre breddegrader. «Han» refererer til det kinesiske Han-folket og til eieren, Han Jiaping. «Sen» betyr skog.

LES OGSÅ:  «Invasjonen» fortsetter i Bordeaux

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Til toppen