Bon Pasteur solgt til kinesisk investor

Bon Pasteur solgt til kinesisk investor

Blir det første av de store Bordeaux-slottene som kommer på kinesiske hender.

Salget av Chateau Bon Pasteur i Pomerol kom som en stor nyhet på vinverdenen i forrige uke. Slottet er det første av de mer berømte slottene som selges til Kina. Det er Sutong Pan, administrerende direktør i et stort finansselskap. Nylig kjøpte han også Cult Winery Sloan i Napa for den nette sum av 40 millioner kroner.

Chateau Bon Pasteur var eid av flere medlemmer av Rolland-familien, og forhandlingene skal ha pågått siden desember i fjor, melder vinbloggen The Cellar Insider.

Prisen for Bon Pasteur og to andre av Rolland-familiens eiendommer, Chateau Rolland-Maillet i St. Emilion og Chateau Bertineau St. Vincent i Lalande de Pomerol, er ikke kjent. Men The Cellar Insider mener prisen trolig vil sette en ny standard for Bordeaux-eiendommer. Årsaken er at Bon Pasteur regnes som en av de bedre vinprodusentene i Pomerol.

LES OGSÅ: «Invasjonen» forsetter i Bordeaux

Tildligere er flere Pomerol-einendommer solgt til Kina. I fjor kjøpte investoren Peter Kwok Chateau La Patache og Chateau Clinet. Nylig ble også La Commandiere kjøpt av Melanie og Andrew Kuk recently.

Produksjonen ved Bon Pasteur ligger på rundt 2500 kasser i året, og det er ventet at de suksessrike parhestene Michel og Dany Rolland fortsetter sitt virke ved slottet.

LES OGSÅ: 3700 kroner for en flaske kinesisk vin

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen