Drikke
Bordeaux for alle budsjetter

Bordeaux for alle budsjetter

Disse vinene tilfredsstiller de flestes lommebøker og forventinger om smak.
Aase E. Jacobsen
23 November 2011 - 02:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Har du budsjetter til å legge til side noe som kommer til å bli helt fantastisk med tiden, bør du investere i Ch. Haut-Bailly 2008 (93785). En imponerende vin som bør ligge fem år før den nytes og som holder i minst 20. Var du så heldig å få tak i en vellagret utgave fra spesialpolslippet tidligere i november, da vet du hvilket potensial denne vinen har.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Gode alternativer
Prisen er det ikke noe å si på, heller tvert om, for Haut-Bailly tilhører det øvre Bordeaux-sjiktet. Dessuten koster den det samme som 2006-utgaven. Men fra 2009 blir det nok andre boller, siden «en primeur»-prisene skjøt i været for denne opphaussete årgangen. Og enda verre blir det vel når Asia for alvor får øynene opp for denne delen av Bordeaux.

Det finnes imidlertid gode alternativer i midlere og lavere prisklasser. Aller mest prisgunstig er Ch. Canon 2011 (80557) fra Canon Fronsac som nyter godt av en vellykket årgang, men som allerede er veldig tilgjengelig og innsmigrende. Fra det mer ettertraktete naboområdet Pomerol kommer Ch. Le Gombaude-Guillot 2010 (10734), som selv etter sju år fortsatt er en veldig ung vin, takket være den terroirorienterte stilen vinen er laget i. Det er også en annen tradisjonelt fremstilt høyrebredd-vin, nemlig Château Panet Grand Cru 2009 (14330) fra Saint-Emilion.

2007 er ikke den mest lagringsdyktige årgangen i Bordeaux. Selv om det var en del problemer i dette året, noe som gjerne finnes igjen som et lett grønnpreg i vinene, drikker mange av dem veldig godt allerede nå. Og prisene er lavere enn foregående og påfølgende årganger.

Ch. Batailley 2007 (3761) som har femte cru-status i 1855-klassifikasjonen i Médoc, koster 50 kroner mindre enn 2006-utgaven. Og du får mye Pauillac for pengene.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus
Dagens rett

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus

Når du har disse to ingrediensene, er det ikke så mye annet som trengs, bare en potetmos eller enda bedre, Pommes Anna.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen
Ukens drink

Lag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen

Ukens drink er komponert med bourbon som det bærende smakselementet. Men annen type amerikansk whiskey fungerer også godt. Lager du limonaden selv, blir smaksopplevelsen ekstra stor.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede
+
Tester

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede

Sjelden whisky er etterspurt og kommer derfor med en solid prislapp. Derfor havner mange i samlinger eller kanskje som spleis blant entusiastene. I marsslippet er det flere kandidater.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus
Dagens rett

Skal du først lage deg en solid biff, gå for tournedos med rødvinssaus

Når du har disse to ingrediensene, er det ikke så mye annet som trengs, bare en potetmos eller enda bedre, Pommes Anna.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du legger en bulgur- og urteblanding under skinnet på kyllingen, blir den ekstra saftig
Dagens rett

Når du legger en bulgur- og urteblanding under skinnet på kyllingen, blir den ekstra saftig

Om du ikke får tak i kyllingbryst med skinn, kan du bruke lår eller gå for en hel kylling. Det blir ekstra feststemt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen
Ukens drink

Lag en frisk og fyldig klassiker til helgekosen

Ukens drink er komponert med bourbon som det bærende smakselementet. Men annen type amerikansk whiskey fungerer også godt. Lager du limonaden selv, blir smaksopplevelsen ekstra stor.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her