Drikke
Bordeaux for alle budsjetter

Bordeaux for alle budsjetter

Disse vinene tilfredsstiller de flestes lommebøker og forventinger om smak.
Aase E. Jacobsen
23 November 2011 - 03:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Har du budsjetter til å legge til side noe som kommer til å bli helt fantastisk med tiden, bør du investere i Ch. Haut-Bailly 2008 (93785). En imponerende vin som bør ligge fem år før den nytes og som holder i minst 20. Var du så heldig å få tak i en vellagret utgave fra spesialpolslippet tidligere i november, da vet du hvilket potensial denne vinen har.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Gode alternativer
Prisen er det ikke noe å si på, heller tvert om, for Haut-Bailly tilhører det øvre Bordeaux-sjiktet. Dessuten koster den det samme som 2006-utgaven. Men fra 2009 blir det nok andre boller, siden «en primeur»-prisene skjøt i været for denne opphaussete årgangen. Og enda verre blir det vel når Asia for alvor får øynene opp for denne delen av Bordeaux.

Det finnes imidlertid gode alternativer i midlere og lavere prisklasser. Aller mest prisgunstig er Ch. Canon 2011 (80557) fra Canon Fronsac som nyter godt av en vellykket årgang, men som allerede er veldig tilgjengelig og innsmigrende. Fra det mer ettertraktete naboområdet Pomerol kommer Ch. Le Gombaude-Guillot 2010 (10734), som selv etter sju år fortsatt er en veldig ung vin, takket være den terroirorienterte stilen vinen er laget i. Det er også en annen tradisjonelt fremstilt høyrebredd-vin, nemlig Château Panet Grand Cru 2009 (14330) fra Saint-Emilion.

2007 er ikke den mest lagringsdyktige årgangen i Bordeaux. Selv om det var en del problemer i dette året, noe som gjerne finnes igjen som et lett grønnpreg i vinene, drikker mange av dem veldig godt allerede nå. Og prisene er lavere enn foregående og påfølgende årganger.

Ch. Batailley 2007 (3761) som har femte cru-status i 1855-klassifikasjonen i Médoc, koster 50 kroner mindre enn 2006-utgaven. Og du får mye Pauillac for pengene.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne vinen kan gjøre cabernet franc trendy igjen
+
Ukens vin

Denne vinen kan gjøre cabernet franc trendy igjen

Cabernet franc er en av de mest underkjente og misforståtte druesortene som er spesielt interessant fra Chinon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Feir den norske epledagen med legendarisk dessertvin
+
Klubb
Ukens kombo - mat- og vinkombinasjoner

Feir den norske epledagen med legendarisk dessertvin

På øya Pantelleria mellom Sicilia og Afrika lager de komplekse dessertviner som passer perfekt til søte desserter med norske epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik bruker du opp maten og sparer penger i samme slengen

Gjør lommeboken og verden en tjeneste ved å endre rutiner og bruke alt du har i kjøleskapet. Her finner du mange gode tips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir indrefileten både intens og fruktig
Dagens rett
Kirsebærgrillet indrefilet

Slik blir indrefileten både intens og fruktig

Mørere kjøtt enn indrefilet finnes selvsagt ikke. Men selv dette tandre kjøttet trenger litt drahjelp. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne vinen kan gjøre cabernet franc trendy igjen
+
Ukens vin

Denne vinen kan gjøre cabernet franc trendy igjen

Cabernet franc er en av de mest underkjente og misforståtte druesortene som er spesielt interessant fra Chinon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Feir den norske epledagen med legendarisk dessertvin
+
Klubb
Ukens kombo - mat- og vinkombinasjoner

Feir den norske epledagen med legendarisk dessertvin

På øya Pantelleria mellom Sicilia og Afrika lager de komplekse dessertviner som passer perfekt til søte desserter med norske epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum
Klubb

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum

Som abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb får du nå rabatter på italienske delikatesser, alt du trenger av utstyr til vinhobbyen din, og vinreiser til Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Verdens enkleste middag kan også bli den aller best
Dagens rett
Pølser stekt i panne med løk og potet

Verdens enkleste middag kan også bli den aller best

Dette er en enkel rett som du kan lage titt og ofte, enten du har dårlig tid, eller bare har lyst på noe raskt og godt. Og ikke minst om du har kokte poteter til overs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en fransk klassiker med en liten vri
Dagens rett
Fransk løksuppe med sherry

By på en fransk klassiker med en liten vri

Når du har sherry i løksuppen, smaker det veldig godt med sherry som drikkefølge. En utmerket match. Men vi har selvsagt mange andre gode drikkeforslag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik bruker du opp maten og sparer penger i samme slengen

Gjør lommeboken og verden en tjeneste ved å endre rutiner og bruke alt du har i kjøleskapet. Her finner du mange gode tips.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her