Bra start for Norge

Servitør Dina Bekkedal og kokk Oddbjørn Kalsheim Balke har fått en bra start i EuroSkills.
Redaksjonen
20 September 2008 - 13:49

Yrkesfagenes status er dalende. Derfor er det satt i gang flere tiltak, og ett av dem er flere konkurranser. Nå er det første gang et europamesterskap i yrkesfag arrangeres.
 
Over 400
Det er over 400 deltakere fra 29 land somkonkurrerer innen sine respektive fag i Euroskills i Rotterdam. Norge stiller med 11 utøvere mellom 19 og 23 år og konkurrerer innen 8 av 47 mulige grener.
 
Vertslandet Nederland stiller med 61 deltakere i EuroSkills, Tyrkia med 52, Finland og Tsjekkia 30, og Sverige 22.
 
Ikke stort
- Det norske landslaget er ikke så stort, men deltakerne er til gjengjeld kvalitetsbevisste og dyktige, sier Tor Wessel, lagleder for de norske utøverne.
 
- De går på høygir nå. Min jobb er å gire dem ned, få dem til å fokusere på øyeblikket i stedet for å dvele ved oppturer og nederlag, eller tenke for langt fremover. Det er et voldsomt kjør. Mange oppgaver skal gjennomføres i løpet av kort tid, og alle teller, sier han.
 
Bra vinsmaking
Servitør Dina Bekkedal (21) har gjort det bra på vinsmaking. Hun fikk åtte riktige av ti mulige. Hun har også tranchert og flambert ananas og servert fingermat tilberedt av kokk Oddbjørn Kalsheim Balke (20).
 
Den norske hoveddommeren for kokkene, Svein Magnus Gjønvik, fortelle at råvarene er gode og det kreative rommet stort for kokkene.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her