Bra start for Norge

Servitør Dina Bekkedal og kokk Oddbjørn Kalsheim Balke har fått en bra start i EuroSkills.

Yrkesfagenes status er dalende. Derfor er det satt i gang flere tiltak, og ett av dem er flere konkurranser. Nå er det første gang et europamesterskap i yrkesfag arrangeres.
 
Over 400
Det er o ver 400 deltakere fra 29 land somkonkurrerer innen sine respektive fag i Euroskills i Rotterdam. Norge stiller med 11 utøvere mellom 19 og 23 år og konkurrerer innen 8 av 47 mulige grener.
 
Vertslandet Nederland stiller med 61 deltakere i EuroSkills, Tyrkia med 52, Finland og Tsjekkia 30, og Sverige 22.
 
Ikke stort
- Det norske landslaget er ikke så stort, men deltakerne er til gjengjeld kvalitetsbevisste og dyktige, sier Tor Wessel, lagleder for de norske utøverne.
 
- De går på høygir nå. Min jobb er å gire dem ned, få dem til å fokusere på øyeblikket i stedet for å dvele ved oppturer og nederlag, eller tenke for langt fremover. Det er et voldsomt kjør. Mange oppgaver skal gjennomføres i løpet av kort tid, og alle teller, sier han.
 
Bra vinsmaking
Servitør Dina Bekkedal (21) har gjort det bra på vinsmaking. Hun fikk åtte riktige av ti mulige. Hun har også tranchert og flambert ananas og servert fingermat tilberedt av kokk Oddbjørn Kalsheim Balke (20).
 
Den norske hoveddommeren for kokkene, Svein Magnus Gjønvik, fortelle at råvarene er gode og det kreative rommet stort for kokkene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen