Bransje

Alex Sushi har landets beste sushikokk

Mark Jayson Subia som til daglig jobber på Alex Sushi i Oslo er aller dyktigst til å lage sushi i Norge.

Derfor skal han representere Norge i Global Sushi Challenge, en konkurranse som har verdensfinale i Tokyo i november.

I den globale finalen i Tokyo i november vil den norske finalisten konkurrere med 13 andre finalister fra hele verden. Dette er den første globale sushikonkurransen gjennomført noensinne, og etter årets store interesse for arrangementet verden over ser ut til at det blir en årlig tradisjon.

Vet du at vi har en egen sakesommelier i Norge

I Norges-finalen gikk andre- og tredjeplassen til brødrene Vladimir Pak ved Sabi Sushi i Stavanger, og Sergey Pak ved Nama i Bergen.
Den verdensberømte sushikokken Kazato San som var med i juryen, var imponert over nivået i den norske delfinalen.

- På en skala fra 1-5, gir jeg nivået i den norske delfialen en 5-er. Her var det også to deltakere som benyttet hvalkjøtt. Slikt imponerer meg, sier den japanske sushimesteren.

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen