Slik velger du vin til sushi
Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.
Les hele sakenSushi er mye mer enn rå fisk, servert med eller oppå, ris. Maki-rullene er manges favoritt. Lager du dem hjemme, er det gode penger å spare.
Les hele sakenTysk riesling til sushi og krabbe er kanskje ikke unikt, men likevel så fantastisk godt
Les hele sakenLær kunsten å lage deilig og smakfull sushi. Ta med deg kunnskapen hjem og piff opp hverdagskosten med denne lekre japanske retten.
Les hele sakenSuppen henter ekstra kraft fra lakseben, men du kan selvsagt bruke annen type fisk i stedet.
Les hele sakenDet er ingen kunst å lage sushi hjemme, og denne oppskriften på håndruller er perfekt å starte med hvis det er første gangen.
Les hele sakenIngredienslisten er lang, men du verden så godt dette smaker. Så innsatsen blir rikelig belønnet.
Les hele sakenTemaki er den enkleste sushiformen å lykkes med hjemme, og du kan med god samvittighet doble porsjonene for dette smaker knallgodt.
Les hele sakenFor førti år siden slet norske lakseoppdrettere med å få solgt laksen. I 2018 fikk de 70-75 kroner kiloen og solgte rundt en million tonn. Hovedårsaken til de høye prisene er trolig at norsk laks er blitt en sentral ingrediens i sushi over hele verden. De
Les hele sakenEtter denne kvelden vet du hvordan du tilbreder japanske delikatesser som Nigiri, Shashimi, Makiruller og Misosuppe.
Les hele sakenPlommesake - umueshu - en en undervurdert ingrediens, ofte litt søt å drikke til mat, men i en litt tørr utgave som den som er brukt her, gjør den underverker.
Les hele sakenSushi er absolutt overkommelig å lage selv. Bare følge disse gode tipsene og oppskriftene.
Les hele sakenSashimi er rå fisk skåret i pene skiver med skarp kniv og stø hånd. Du kan også marinere den på forhånd. Perfekt som kveldskos med gode fiskeglade venner. Her er oppskriften.
Les hele sakenDe rimeligste vinene til denne topprodusenten er som skapt til sushi og andre asiatiske retter vi ikke får nok av.
Les hele sakenSeien marieneres i lime mens du lager salsaen. Middagen er øyeblikkelig klar.
Les hele sakenGrønn te i pulverform kan brukes til mer enn teen som følger sushien.
Les hele sakenStadig flere nordmenn har fått sansen for denne opprinnelig japanske retten, som også er svært sunn.
Les hele sakenVi har samlet mange av våre gode oppskrifter med ris sammen med litt nyttig kunnskap om denne viktige råvaren.
Les hele sakenMark Jayson Subia som til daglig jobber på Alex Sushi i Oslo er aller dyktigst til å lage sushi i Norge.
Les hele sakenKaori Ishii er Norges eneste sakesommelier og gir her gode råd om hvordan du velger riktig sake til maten.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenBli med på en unik reise gjennom tiden, hvor du får sjansen til å smake på en sjelden samling Rioja-viner helt tilbake til 1964 fra det verdensberømte vinhuset.
Les hele sakenDen 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.
Les hele sakenDen 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!
Les hele sakenBli med på en sommerkveld fylt med 9 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!
Les hele sakenI spesialpolet i juni må ølnyhetene spille annenfiolin.
Mens Diebolt-Vallois byr på det lekreste av chardonnay fra utfordrende 2017, fortsetter Gimonnet sin seiersmarsj med samme drue. Men britene gjør seg også bemerket.
Blant de drøyt 300 rosévinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2024 og 2023, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner hvor noen er latterlig billige.
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai
Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.
Les hele sakenDu har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.
Les hele sakenMaster of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.
Les hele sakenDenne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.
Les hele sakenI denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.
Les hele sakenI spesialpolet i juni må ølnyhetene spille annenfiolin.
Les hele saken