Slik velger du vin til sushi
Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.
Les hele sakenSushi er mye mer enn rå fisk, servert med eller oppå, ris. Maki-rullene er manges favoritt. Lager du dem hjemme, er det gode penger å spare.
Les hele sakenTysk riesling til sushi og krabbe er kanskje ikke unikt, men likevel så fantastisk godt
Les hele sakenLær kunsten å lage deilig og smakfull sushi. Ta med deg kunnskapen hjem og piff opp hverdagskosten med denne lekre japanske retten.
Les hele sakenSuppen henter ekstra kraft fra lakseben, men du kan selvsagt bruke annen type fisk i stedet.
Les hele sakenDet er ingen kunst å lage sushi hjemme, og denne oppskriften på håndruller er perfekt å starte med hvis det er første gangen.
Les hele sakenIngredienslisten er lang, men du verden så godt dette smaker. Så innsatsen blir rikelig belønnet.
Les hele sakenTemaki er den enkleste sushiformen å lykkes med hjemme, og du kan med god samvittighet doble porsjonene for dette smaker knallgodt.
Les hele sakenFor førti år siden slet norske lakseoppdrettere med å få solgt laksen. I 2018 fikk de 70-75 kroner kiloen og solgte rundt en million tonn. Hovedårsaken til de høye prisene er trolig at norsk laks er blitt en sentral ingrediens i sushi over hele verden. De
Les hele sakenEtter denne kvelden vet du hvordan du tilbreder japanske delikatesser som Nigiri, Shashimi, Makiruller og Misosuppe.
Les hele sakenPlommesake - umueshu - en en undervurdert ingrediens, ofte litt søt å drikke til mat, men i en litt tørr utgave som den som er brukt her, gjør den underverker.
Les hele sakenSushi er absolutt overkommelig å lage selv. Bare følge disse gode tipsene og oppskriftene.
Les hele sakenSashimi er rå fisk skåret i pene skiver med skarp kniv og stø hånd. Du kan også marinere den på forhånd. Perfekt som kveldskos med gode fiskeglade venner. Her er oppskriften.
Les hele sakenDe rimeligste vinene til denne topprodusenten er som skapt til sushi og andre asiatiske retter vi ikke får nok av.
Les hele sakenSeien marieneres i lime mens du lager salsaen. Middagen er øyeblikkelig klar.
Les hele sakenGrønn te i pulverform kan brukes til mer enn teen som følger sushien.
Les hele sakenStadig flere nordmenn har fått sansen for denne opprinnelig japanske retten, som også er svært sunn.
Les hele sakenVi har samlet mange av våre gode oppskrifter med ris sammen med litt nyttig kunnskap om denne viktige råvaren.
Les hele sakenMark Jayson Subia som til daglig jobber på Alex Sushi i Oslo er aller dyktigst til å lage sushi i Norge.
Les hele sakenKaori Ishii er Norges eneste sakesommelier og gir her gode råd om hvordan du velger riktig sake til maten.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenLær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenSmak deg gjennom deilige viner i alle prisklasser fra mange av verdens beste rieslingprodusenter på årets store Rieslingmesse.
Les hele sakenBli med på VINOSUS 2025 – en unik mulighet til å smake flere hundre viner fra over 50 produsenter!
Les hele sakenDen 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.
Les hele sakenDen 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.
Les hele sakenEller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.
Januar er måneden hvor du skal teste ut noe melkehvitt i glasset. Eller la deg overraske over hva som er mulig å få til uten alkohol.
Vi snakker om amerikansk whiskeyhistorie som er gjenopplivet. Og det smaker riktig så overbevisende.
Men det er likevel de hvite vinene som stikker av med flest lovord. Og dermed gir hvit januar en ny mening.
Drøyt 800 viner blant januarnyhetene er testet, og det lover godt både for den som ikke helt har klart å slippe champagneglasset og den som trenger påfyll på øverste hylle.
Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.
Les hele sakenLangtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.
Les hele saken27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.
Les hele sakenEtterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig
Les hele sakenDet litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.
Les hele sakenNoen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.
Les hele saken