Tallerkenretten som norske Christopher W. Davidsen og de andre finalistene skal forberede til verdensfinalen kan ikke inneholde proteiner fra verken fisk eller kjÞtt, altsÄ kun frÞ, belgfrukter, frukt, grÞnnsaker eller korn.
Det er i anledning Bocuse dâOrs 30Ă„rs-jubileum at den internasjonale organisasjonskomitĂ©en har besluttet Ă„ fornye konkurransen og utfordre de 24 finalekokkenes kreativitet. Begrunnelsen er et Ăžnske om Ă„ vĂŠre i tiden og mer representativ for moderne matlaging.Â
- Yes! Dette er nytt, utfordrende og kjempebra, sier Norges Bocuse dâOr-kandidat Christopher W. Davidsen i en pressemelding.
Christopher W. Davidsen og teamet hans har nÄ en mÄned pÄ seg til Ä utarbeide en vegetaroppskrift som skal presenteres for de 14 dommerne under verdensfinalen i Lyon 24. og 25. januar. Retten, som skal serveres pÄ 14 identiske tallerkener, kan vÊre varm, kald eller begge deler.
Surf and turf
I september ble det kjent at fatretten (tidligere kjent som kjÞttretten) skulle vÊre «bressekylling og skalldyr», altsÄ en tolkning av den berÞmte Lyon-oppskriften «Chicken and crayfish». Denne retten ble valgt ut for Ä feire byen Lyon og konkurransens far, Paul Bocuse.
Siden august har kandidat Christopher W. Davidsen, commis HÄvard Werkland og coach Gunnar Hvarnes stÄtt pÄ treningskjÞkkenet pÄ Kronen Gaard Hotell i Sandnes. Lars-Erik Underthun er president for teamet, og ogsÄ Norges dommer under verdensfinalen.
Verdensfinalen i Lyon arrangeres 24. og 25. januar 2017, og Christopher skal i ilden pÄ konkurransens fÞrste dag.