Christopher W. Davidsen (tv) og coach Gunnar Hvarnes
Bransje
Christopher W. Davidsen (tv) og coach Gunnar Hvarnes (Bilde: Fredrik Ringe)

Endelig grønt gjennomslag for Bocuse?

For første gang i Bocuse-historien skal det konkurreres med en helgrønn rett.

Tallerkenretten som norske Christopher W. Davidsen og de andre finalistene skal forberede til verdensfinalen kan ikke inneholde proteiner fra verken fisk eller kjøtt, altså kun frø, belgfrukter, frukt, grønnsaker eller korn.

Det er i anledning Bocuse d’Ors 30års-jubileum at den internasjonale organisasjonskomitéen har besluttet å fornye konkurransen og utfordre de 24 finalekokkenes kreativitet. Begrunnelsen er et ønske om å være i tiden og mer representativ for moderne matlaging. 

- Yes! Dette er nytt, utfordrende og kjempebra, sier Norges Bocuse d’Or-kandidat Christopher W. Davidsen i en pressemelding.

Christopher W. Davidsen og teamet hans har nå en måned på seg til å utarbeide en vegetaroppskrift som skal presenteres for de 14 dommerne under verdensfinalen i Lyon 24. og 25. januar. Retten, som skal serveres på 14 identiske tallerkener, kan være varm, kald eller begge deler.

Surf and turf

I september ble det kjent at fatretten (tidligere kjent som kjøttretten) skulle være «bressekylling og skalldyr», altså en tolkning av den berømte Lyon-oppskriften «Chicken and crayfish». Denne retten ble valgt ut for å feire byen Lyon og konkurransens far, Paul Bocuse.

Siden august har kandidat Christopher W. Davidsen, commis Håvard Werkland og coach Gunnar Hvarnes stått på treningskjøkkenet på Kronen Gaard Hotell i Sandnes. Lars-Erik Underthun er president for teamet, og også Norges dommer under verdensfinalen.

Verdensfinalen i Lyon arrangeres 24. og 25. januar 2017, og Christopher skal i ilden på konkurransens første dag.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen