BRANSJE: Katastrofale følger i Chablis, Burgund, Cognac og Beaujolais
Bransje

Katastrofale følger i Chablis, Burgund, Cognac og Beaujolais

Haglbyger har ødelagt store deler av avlingen i flere franske vinregioner.

Uværet som er det verste siden 1956 rammet flere vinregioner i Frankrike har lagt enkelte underområder øde. Skadene får ikke bare konsekvenser for årets vinhøst, men også for 2017.

Spesielt siden dette er den andre runden med kraftig uvær i år. Den første kom i april og rammet andre deler av Burgund, Chablis inkludert, men også deler av Loire.

Oppmot halvparten av vinmarkene, særlig i Chablis og Côte d’Or, mistet 30 prosent av avlingen. Halvparten av disse igjen har mistet så mye som 70 prosent, melder Le Figaro. Julien Brocard som leverer mye chablis til det norske markedet, forteller at de ble ekstra hardt rammet, men har i skrivende stund ikke oversikten over omfanget.

Både 2016 og 2017 blir derfor sjeldenheter i vinkjellerne.   

Dette kommer på toppen av årganger med lavere volum, blant andre 2013, som skapte et stort prispress på chablis og sancerre. Norge er et av de viktigste markedene for chablis og allerede er det vanskelig å finne en chablis til under 200 kroner. Men aller verst er situasjonen for mange vinbønder som må se langt etter inntekter de neste to årene.

Forsiden akkurat nå

India er gatematens mekka - og den er som oftest vegetarisk

Indisk gatemat var tidligere ment for rickshawsjåførene som trengte så mange kalorier som mulig for færrest antall rupis. Nå har Indias gatemat funnet veien til så vel bryllup som til luksuriøse shoppingsentre. Snart trekker den også vestover, vær du sikker. Les hele saken

Til toppen