Lær alt om konjakkens tidløse smaker i kombinasjon med ost
Felice Capasso fra Sesto Senso Spirits Acedemy tar deg med inn i konjakkens verden og lærer deg hvorfor du bør velge konjakk til ost.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Felice Capasso fra Sesto Senso Spirits Acedemy tar deg med inn i konjakkens verden og lærer deg hvorfor du bør velge konjakk til ost.
Les hele sakenHvor smaksrik, tørr eller syrefrisk du ønsker den, avgjøres gjennom valg av bobler, soda, tonic eller ingefærøl.
Les hele sakenCognac og tonic er et fint alternativ til gin tonic når du vil ha en fruktigere karakter.
Les hele sakenHar du en klunk cognac og litt espresso, smaker den varme sjokoladen ekstra godt.
Les hele sakenTil heder for Amerikas matmor og kanskje verdens første kjendiskokk, Julia Child, server vi den franske klassikeren coq au vin.
Les hele sakenRødfargen får du fra grenadine - eller granateplesirup som du lett lager selv hjemme.
Les hele sakenAnanas, lime og cognac og et lite kick fra Gul Chartreuse er den geniale blandingen signert en av landets beste bartendere. Nemlig Jørgen Dons på Raus i Trondheim.
Les hele sakenMange spår årets 8. marsfeiring til å bli tidenes største. Uansett om du går i tog eller ei, er hører en kakemarkering med. Og denne er av det ekstra gode slaget. Perfekt for den som egentlig ikke har tid å bake kake midt i uka.
Les hele sakenAppelsin, melk og cognac er alt som skal til for å varme opp etter en tur i skibakken, løypa eller til fots.
Les hele sakenSelv om du bytter ut bourbon med cognac, kommer du ikke utenom cocktailbærene.
Les hele sakenHer er whiskyen byttet ut med appelsinlikør, sjokolade og cognac. Det gir kaffedoktoren det som trengs på denne tiden av året.
Les hele sakenCognac, appelsin, vermut og sherry blir sammen en solid smaksbombe som skapt for desemberkos.
Les hele sakenI drinker er en fruktigere cognac med kortere tid i fatet å foretrekke. Sjekk denne testen av 20 cognacer.
Les hele sakenBlant de drøyt 250 produktene som er smakt de siste ukene er det mange gode tips til både egen og andres vinkjeller. Noen av vinene er dessuten satt kraftig ned i pris.
Les hele sakenKombinasjon av ekstra god cognac og sjokolade kan ikke bli annet enn godt. Og den passer like godt kald som varm, i elegant cocktailglass eller i en kopp utendørs.
Les hele sakenDen klassiske kombinasjonen av appelsin og cognac får her en twist som gir ekstra julestemning.
Les hele sakenHaglbyger har ødelagt store deler av avlingen i flere franske vinregioner.
Les hele sakenEller det vil si den norske festen som utspant seg et steinkast unna gallaen hvor de heteste stjernene befant seg.
Les hele sakenMaxime Trijols cognacer fra Grande Champagne er solid håndverk fra ende til annen. Og en god demonstrasjon av dette områdets eksepsjonelle karakter. Men du må ha tålmodighet. Helst 40-50 år. Eller kanskje 80?
Les hele sakenPunsj eller bowle er en veldig takknemlig måte å servere mange på. Denne oppskriften gir suksessgaranti.
Les hele sakenFilmen «100 Years» lanseres først i 2115. Se traileren her.
Les hele sakenCognac kan både nytes til maten, brukes i maten, både i salte og søte retter, eller i drinker. Det er slik cognacprodusentene ønsker å videreutvikle denne tradisjonsrike drikken. Prøv gjerne en av disse oppskriftene.
Les hele sakenNasjonalcognacen, Bache blant venner, har fått ny sjef. Hervé (35) overtar etter sin far Christian (66) og skal sørge både for å ta vare på det viktige norske markedet og ikke minst tilfredsstille den sterkt voksende etterspørselen fra øst.
Les hele sakenFor Richard Braastad er det totalinntrykket av en cognac som teller. Det er kombinasjonen av fat og alkohol som forteller kjellermesteren om kvaliteten, og da blir all verdens sammenligninger uvesentlige.
Les hele sakenGjør stas på din kjære med en herlig champagnecocktail.
Les hele sakenCognac fungerer faktisk sammen med mange syrerike ingredienser, men det er sukkermengden som avgjør resultatet, sier bartender Kristiansen på Rio Nattklubb i Trondheim. Her får du servert en av hans cognacdrinker.
Les hele sakenDenne drinken vil garantert lyse opp en ellers kanskje vellykket sommernatt. Sommeren er som kjent lunefull og da er slike deilige drinker populære å bli servert, spesielt dersom det skulle bli litt kjølig.
Les hele sakenDenne uken serverer vi deg en skikkelig partdrink for den forestående høytiden. Her mikses både cognac og champagne, ingredienser man gjerne har for hånden i tiden frem mot nyttårsaften. Men det absolutt ingen grunn til ikke å benytte anledningen til å pe
Les hele sakenTilbudet av VSOP-cognacer er det all grunn til å fryde seg over. Av de i alt 28 VSOP'ene som er blindtestet oppnår i alt ni fem stjerner - noen med en liten minus. Benytt den forestående julehøytiden til å bli bedre kjent med disse flotte testvinnerne.
Les hele sakenI Apéritifs test av i alt 22 VSOP (Very Superior Old Pale) og to spesiell-VSOP'er fant vi flere svært gode og enda flere gode cognacer. Rimeligst av toppskårerne er Prince de Polignac VSOP som med sin vellagrete blanding av inntil 30 år gamle cognacer tok
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenBli med på en unik reise gjennom tiden, hvor du får sjansen til å smake på en sjelden samling Rioja-viner helt tilbake til 1964 fra det verdensberømte vinhuset.
Les hele sakenDen 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.
Les hele sakenDen 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!
Les hele sakenBli med på en sommerkveld fylt med 9 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!
Les hele sakenI spesialpolet i juni må ølnyhetene spille annenfiolin.
Mens Diebolt-Vallois byr på det lekreste av chardonnay fra utfordrende 2017, fortsetter Gimonnet sin seiersmarsj med samme drue. Men britene gjør seg også bemerket.
Blant de drøyt 300 rosévinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2024 og 2023, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner hvor noen er latterlig billige.
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai
Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.
Les hele sakenDu har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.
Les hele sakenMaster of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.
Les hele sakenDenne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.
Les hele sakenI denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.
Les hele sakenI spesialpolet i juni må ølnyhetene spille annenfiolin.
Les hele saken