Andre Larsen (th) og assistent Jon Erlend Matre
Bransje
Andre Larsen (th) og assistent Jon Erlend Matre

Lofotkokker best med tørrfisk

Det ble slik det burde være i Årets Sjømatkokk-konkurranse. Nemlig at den som er nærmest til råvarene, også er dyktigst.

André Larsen fra Thon Hotel Lofoten ble Årets Sjømatkokk 2016 med tørrfisk som hovedråvare.

-Dette er kjempestas og veier utrolig tungt for meg som kokk. En god plan, et godt treningsopplegg og motivasjon fra venner og kolleger på Thon Hotel Lofoten, ble ifølge den glade vinneren oppskriften på seieren i konkurransen som fant sted i Bergen under Hansadagene. Som assisten hadde han med seg Jon Erlend Matre.

Retten som han har kalt Tørrfisk Lofoten består av :

Fritert tørrfisk med kamskjell, urter og tang, blomkål i variasjoner, eple og agurk, kål med rabarbra og purre, purre med aske, kremet blåskjellsaus med brønnkarseolje, brønnkarse og fattigmannspepper, byggrynsrisotto på lofotpils og røkt Steinfjording-ost fra Lofoten

Foto: Frida Bringslimark

 

Ifølge hoveddommer Christopher Haatuft, skilte vinneren seg spesielt ut på teknikk og smak. Tørrfisk hovedretten fremhevet råvaren på en perfekt måte og smakte rett og slett veldig godt! Han lot seg dessuten imponere over vinnerens evne til å presentere så gjennomtenkte og smakfulle retter basert på et svært krevende råvareutvalg i overraskelseskurven.

Det ble delt andreplass mellom Sebastian Schlawincke (Matboden Fisketorget Stavanger) og Anders Sletten (Hoelstuen Restaurant, Harstad). På en god 3. plass endte Kim André Samnøen (Biologen Akvariet, Bergen).

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen