Drikke
New York inntar Løkka

New York inntar Løkka

Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge åpner i dag og bygger på det historiske Løkkas og New Yorks cocktailrenessanse.
Redaksjonen
01 Desember 2016 - 10:11

Nederst i Thorvald Meyers gate, i lokalene som tidligere huset Escalon, åpner i dag en cocktailbar som spesialiserer seg på cocktails inspirert av både Grünerløkkas historie og cocktailens hjemby New York.

— Vi tror at de samme menneskene som verdsetter god mat også verdsetter en god cocktail. På Grünerløkka kryr det av gode spisesteder, derfor har vi skreddersydd cocktail-menyen slik at den komplementerer de beste smakene området har å by på, forteller eier Kim Søyland, som sammen med Jama Awaleh står bak den nye cocktailbaren.

 

Gründere kan teste pop-up-kjøkken

Den kulinariske innovasjonen på Grünerløkka har opplevd en skikkelig boost de siste tiårene. Det vil Nedre Løkka nå ta del i ved å invitere dyktige, innovative og kreative kokker, gründere og nye aktører til å servere mat fra deres pop-up-kjøkken.

— Vi ønsker å gi unge, norske gründere og etablerte, utenlandske aktører muligheten til å eksperimentere med ulike, nye matkonsepter fra vårt pop-up-kjøkken. Lokalene har et komplett kjøkken, så mulighetene er mange både med tanke på ulike typer konsepter og menyer. Dette vil også være en spennende vri for våre gjester, som får muligheten til å prøve en meny som stadig er i endring gjennom ulike gjesteopptredener på kjøkkenet, forteller Jama Awaleh.

Gründere inviteres til å teste pop-up-kjøkkenet.
Gründere inviteres til å teste pop-up-kjøkkenet.

Norsk-amerikanske cocktails

Eierne har tatt et dypdykk i historiebøkene, og kan blant annet fortelle at bydelen Grünerløkka tidligere har gått under navnet Ny York. Dette hevdes å stamme fra den amerikanskinspirerte farten i utbyggingen, mens andre mener det skyldes at gatenettet på Grünerløkka ligner på de rettvinklede og brede gatene på Manhattan i New York.

Plasseringen i Grünerløkkas hovedgate og den solide forankringen i områdets historie er ingen tilfeldighet. Både Ny York og nåtidens New York har lagt grunnlaget for barens cocktail-meny, og mange av drinkene er basert på norske ingredienser, med en amerikansk twist.

— For å lage en spennende cocktailmeny, har vi hentet mye inspirasjon fra Amerika, med både klassiske cocktails og ulike varianter av disse. Et eksempel på dette er Popcorn Old Fashioned som er en spennende variant av den klassiske, whisky-baserte cocktailen Old Fashioned. Våre drinker nytes normalt sett alene, men vi vil også tilpasse drinkmenyen etter matmenyen når vi lanserer vårt pop-up-kjøkken neste år. Denne skal etter planen rullere 3-4 ganger i året, slik at gjester kan nyte det unike samspillet mellom mat og drikke, forteller barsjef Andreas Gullbrandsson.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her