Drikke
New York inntar Løkka

New York inntar Løkka

Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge åpner i dag og bygger på det historiske Løkkas og New Yorks cocktailrenessanse.
Redaksjonen
01 Desember 2016 - 11:11

Nederst i Thorvald Meyers gate, i lokalene som tidligere huset Escalon, åpner i dag en cocktailbar som spesialiserer seg på cocktails inspirert av både Grünerløkkas historie og cocktailens hjemby New York.

— Vi tror at de samme menneskene som verdsetter god mat også verdsetter en god cocktail. På Grünerløkka kryr det av gode spisesteder, derfor har vi skreddersydd cocktail-menyen slik at den komplementerer de beste smakene området har å by på, forteller eier Kim Søyland, som sammen med Jama Awaleh står bak den nye cocktailbaren.

 

Gründere kan teste pop-up-kjøkken

Den kulinariske innovasjonen på Grünerløkka har opplevd en skikkelig boost de siste tiårene. Det vil Nedre Løkka nå ta del i ved å invitere dyktige, innovative og kreative kokker, gründere og nye aktører til å servere mat fra deres pop-up-kjøkken.

— Vi ønsker å gi unge, norske gründere og etablerte, utenlandske aktører muligheten til å eksperimentere med ulike, nye matkonsepter fra vårt pop-up-kjøkken. Lokalene har et komplett kjøkken, så mulighetene er mange både med tanke på ulike typer konsepter og menyer. Dette vil også være en spennende vri for våre gjester, som får muligheten til å prøve en meny som stadig er i endring gjennom ulike gjesteopptredener på kjøkkenet, forteller Jama Awaleh.

Gründere inviteres til å teste pop-up-kjøkkenet.
Gründere inviteres til å teste pop-up-kjøkkenet.

Norsk-amerikanske cocktails

Eierne har tatt et dypdykk i historiebøkene, og kan blant annet fortelle at bydelen Grünerløkka tidligere har gått under navnet Ny York. Dette hevdes å stamme fra den amerikanskinspirerte farten i utbyggingen, mens andre mener det skyldes at gatenettet på Grünerløkka ligner på de rettvinklede og brede gatene på Manhattan i New York.

Plasseringen i Grünerløkkas hovedgate og den solide forankringen i områdets historie er ingen tilfeldighet. Både Ny York og nåtidens New York har lagt grunnlaget for barens cocktail-meny, og mange av drinkene er basert på norske ingredienser, med en amerikansk twist.

— For å lage en spennende cocktailmeny, har vi hentet mye inspirasjon fra Amerika, med både klassiske cocktails og ulike varianter av disse. Et eksempel på dette er Popcorn Old Fashioned som er en spennende variant av den klassiske, whisky-baserte cocktailen Old Fashioned. Våre drinker nytes normalt sett alene, men vi vil også tilpasse drinkmenyen etter matmenyen når vi lanserer vårt pop-up-kjøkken neste år. Denne skal etter planen rullere 3-4 ganger i året, slik at gjester kan nyte det unike samspillet mellom mat og drikke, forteller barsjef Andreas Gullbrandsson.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ekte amerikanske brownies: Disse munnfullene er det alltid plass til
Ukens kake

Ekte amerikanske brownies: Disse munnfullene er det alltid plass til

Hjemmebakte brownies går i en egen mage. At de kommer til å få fart på seg er ubestridt. Lag derfor dobbel porsjon, for disse seige kakene er holdbare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her