New York inntar Løkka

New York inntar Løkka

Nedre Løkka Cocktailbar & Lounge åpner i dag og bygger på det historiske Løkkas og New Yorks cocktailrenessanse.

Nederst i Thorvald Meyers gate, i lokalene som tidligere huset Escalon, åpner i dag en cocktailbar som spesialiserer seg på cocktails inspirert av både Grünerløkkas historie og cocktailens hjemby New York.

— Vi tror at de samme menneskene som verdsetter god mat også verdsetter en god cocktail. På Grünerløkka kryr det av gode spisesteder, derfor har vi skreddersydd cocktail-menyen slik at den komplementerer de beste smakene området har å by på, forteller eier Kim Søyland, som sammen med Jama Awaleh står bak den nye cocktailbaren.

 

Gründere kan teste pop-up-kjøkken

Den kulinariske innovasjonen på Grünerløkka har opplevd en skikkelig boost de siste tiårene. Det vil Nedre Løkka nå ta del i ved å invitere dyktige, innovative og kreative kokker, gründere og nye aktører til å servere mat fra deres pop-up-kjøkken.

— Vi ønsker å gi unge, norske gründere og etablerte, utenlandske aktører muligheten til å eksperimentere med ulike, nye matkonsepter fra vårt pop-up-kjøkken. Lokalene har et komplett kjøkken, så mulighetene er mange både med tanke på ulike typer konsepter og menyer. Dette vil også være en spennende vri for våre gjester, som får muligheten til å prøve en meny som stadig er i endring gjennom ulike gjesteopptredener på kjøkkenet, forteller Jama Awaleh.

Gründere inviteres til å teste pop-up-kjøkkenet.
Gründere inviteres til å teste pop-up-kjøkkenet.

Norsk-amerikanske cocktails

Eierne har tatt et dypdykk i historiebøkene, og kan blant annet fortelle at bydelen Grünerløkka tidligere har gått under navnet Ny York. Dette hevdes å stamme fra den amerikanskinspirerte farten i utbyggingen, mens andre mener det skyldes at gatenettet på Grünerløkka ligner på de rettvinklede og brede gatene på Manhattan i New York.

Plasseringen i Grünerløkkas hovedgate og den solide forankringen i områdets historie er ingen tilfeldighet. Både Ny York og nåtidens New York har lagt grunnlaget for barens cocktail-meny, og mange av drinkene er basert på norske ingredienser, med en amerikansk twist.

— For å lage en spennende cocktailmeny, har vi hentet mye inspirasjon fra Amerika, med både klassiske cocktails og ulike varianter av disse. Et eksempel på dette er Popcorn Old Fashioned som er en spennende variant av den klassiske, whisky-baserte cocktailen Old Fashioned. Våre drinker nytes normalt sett alene, men vi vil også tilpasse drinkmenyen etter matmenyen når vi lanserer vårt pop-up-kjøkken neste år. Denne skal etter planen rullere 3-4 ganger i året, slik at gjester kan nyte det unike samspillet mellom mat og drikke, forteller barsjef Andreas Gullbrandsson.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen