BRANSJE: Ny oversikt over Nordens beste restauranter underveis
Bransje

Ny oversikt over Nordens beste restauranter underveis

16. november lanseres en ny og større utgave av White Guide Nordic.

Til sammen 300 restauranter i Norge, Finland, Island, Svalbard, Færøyene og Grønland har fått plass i White Guide Nordic 2016.

Her er resultatene fra 2015-utgaven

Guiden som kun kommer i engelsk versjon får i år følge av en app som er laget med tanke på den stadig økende strømmen av gastronomiturister til vår del av verden.

-Guideboken bygges også ut med en ordliste og grundig redaksjonelt materiale om de nordiske landenes matkultur, sier Lena Ilkjær som er redaktør for guiden.

Hun forteller videre at det ikke bare er flere restauranter i andreutgaven av guiden, men også nye steder er inkludert. Finske Rovaniemi og Vaasa samt Grønland er noen av nyhetene.

Hvorvidt det også betyr flere norske steder enn de 15 (inkludert Svalbard) som var med i fjor, avsløres ikke før den 16. november når guidens toppliste offentliggjøres i Helsinki.

Nytt av året er også at den nordiske guiden inneholder en egen seksjon med restauranter i Estland. Det er et samarbeid mellom White Guide og Flavours of Estonia og restaurantene er vurdert etter samme kriterier som for White Guide.

I 2017-utgaven kommer det et mer fullstendig baltisk kapittel. Da vil den inneholde både Estland, Litauen og Latvia.

White Guide Nordic 2016 er i salg i bokhandelen og appstore fra 18. november. Men den kan forhåndbestilles her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen