Kake
By på en nydelig rabarbrapai

By på en nydelig rabarbrapai

Rabarbra hører forsommeren til. Server denne friske, søte og sprø rabarbrapaien med smak av vanilje til kaffen eller som dessert.
Redaksjonen
05 Juni 2014 - 14:00

Altfor mye rabarbra råtner på rot i norske hager. Det er veldig synd, for det er så lite som skal til for å ta vare på denne fantastiske råvaren. Plukk inn etter ork, lyst og behov, og lag både salte og søte retter med rabarbra.

Flere fristende oppskrifter med rabarbra

Det du ikke bruker nå, kan forvelles og fryses ned. Dermed kan du gjenskape sommerstemningen midtvinters.

Men har du ikke en hage full av rabarbra, er det ingen grunn til å fortvile. Akkurat nå er de lange syrlige stilkene å få i de fleste butikkers frukt- og grøntavdeling.

Lær mer om rabarbra

Rabarbrapai med vaniljekrem

Rabarbrapai med vaniljekrem

Fremgangsmåte

  1. Smuldre raskt sammen smør, mel og sukker i en foodprosessor.
  2. Ha i eggeplommen og spe med vann til fin konsistens.
  3. Sett paideigen i kjøleskap minst en halv time.
  4. Sett ovnen på 200 grader.
  5. Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Prikk skallet med en gaffel og forstek den på 200 grader i ca. 10 minutter.
  6. Skrell rabarbraen om den virker trevlete, skjær den i biter på 2 - 3 cm.
  7. Dryss på potetmel og sukker, dette må gjøres rett før rabarbraen legges i formen for å unngå at den safter seg.
  8. Ha vaniljekremen i paibunnen før rabarbraen legges over.
  9. Stek paien ved 200 grader i ca. 30 - 40 minutter.

Tips: Du kan selvfølgelig lage vaniljekremen selv.

Her er alt du trenger å vite om rabarbra

Her finner du mange deilige paier

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

5 flotte viner fra Burgund møter 5-retter fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. oktober i Oslo

5 flotte viner fra Burgund møter 5-retter fra Klosteret

Bli med på en helt unik aften med viner fra Albert Bichot. Vinprodusenten som er kjent for sine flotte viner og som blender av P.A. Larsen-vinene fra Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her