Dagens rett

Capsicum chili-tian med geitost og chorizo

Paprika og chili skaper en fest for øye og gane i denne retten
Foto: (iStock)

Paprika og chili skaper en fest for øye og gane i denne retten

Ikke la det pussige navnet på dagens middagsforslag skremme deg i fra å gå løs på denne spennende paprikadominerte retten.
27 April 2022 - 00:00

Tian er en sørfransk tradisjonsrik rett som kan minne om ratatouille, bare at den er ovnsstekt og at ingrediensene legges i et taksteinmønster.

I denne oppskriften som er av australsk opprinnelse, er det bare brukt paprika og chili. For ekstra metthetsfølelse brukes også chorizo og geitost, men den  retten kan fint lages som på bildet. I den rene formen kan den fint inkluderes på et koldtbord med varme og kalde retter, den er super som tilbehør til grillmaten - eller brukes som et vegetarisk alternativ i en meny. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Capsicum chili-tian med geitost og chorizo

Capsicum chili-tian med geitost og chorizo

Fremgangsmåte

Start med å lage pesto:
Ha basilikum, persille, olivenolje, pinjenøtter og hvitløk i en hurtighakker og kjør til en glatt saus. Tilsett parmesanen, og kjør igjen.

Tian:
Del paprikaene i to på langs fra stilkfestet. Fjern kjernene omhyggelig.

Ha paprikaene i en plastpose, ha i olivenolje, salt og pepper, og rist til paprikaene er godt dekket av olje.

Pensle en tian eller annen lav, ildfast form med olivenolje. Legg paprikaene oppi med snittsiden opp, tett sammen. Legg en skive chorizo, et basilikumblad, en halv cherrytomat, en skje pesto, litt løk, litt chili og en bit geitost på hver halve paprika. Drypp mer olivenolje over.

Tips:
Denne retten kan også lages uten pølser og ost som på bildet.  Du kan også droppe chili. 

Stekes i ovnen ved 200 grader til paprikaene er møre og brune og sprø rundt kanten, og osten er smeltet og bobler, ca 20 minutter.

Serveres på små tallerkener med salatblader, friske basilikumblader på og sitronbåter til å klemme over. Grillet italiensk brød er perfekt til å suge opp den delikate sausen som danner seg i formen.

Her er flere oppskrifter med chorizo

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her