Champagne Bollinger

Champagne Bollinger
Den lille pittoreske byen Aÿ ligger i distriktet Champagne, der vinhuset Bollinger holder til. I mer enn 160 år, fra 1829, er det velrenommerte champagnehuset fremdeles familieid og -drevet. Huset er kjent verden over for sin utsøkte kvalitet i produksjon og lagringsmetode og en av de få som fortsatt bruker eikelagring for sine suverene viner.
 
Champagne Bollinger administrerer fortsatt mer enn 70% av egne vinmarker, hvorav 157 hektar er Grand Cru og Premier Cru. Bruk av tradisjonelle metoder er ivaretatt, og huset er kjent for sin etikk hvor kvalitet teller foran volumer. I 1992 etablerte Champagne Bollinger "Charter of Ethics and Quality" hvor de beskriver husets regler og metode ved lagring og produksjon av en fantastisk "vin" Champagne. I 2003 publiserte Champagne huset Bollinger's 10 Commitments, en oppdatering av 1992 utgaven, oppsummert i 10 punkter.
 
Hva passer ikke Bollinger Champagne til.....? Madame Bollinger sier dette på en utsøkt måte;
 

Hva passer ikke Bollinger Champagne til ?

"Jeg drikker den når jeg er glad
- og når jeg er lei meg.

Noen ganger drikker jeg den når jeg er alene.
Har jeg gjester, er den obligatorisk.

Er jeg ikke sulten, koser jeg meg med den,
og er jeg sulten, drikker jeg den.

Ellers rører jeg den aldri -
...............med mindre jeg er tørst."

Madame Bollinger om Champagne

Her kan du lese mer om Bollinger

Bollinger Special Cuvée
Med etikk og kvalitet som mål er denne vinen laget etter de regler og normer som finnes i Champagne. Noe som må til for at vi skal kunne glede oss over de sprudlende perler, er at den andre gjæringen foregår på flaske. Bollinger benytter en stor andel pinot noir i sine champagner og dette medvirker til en fantastisk matvin men også uovertruffen som aperitiff.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen