Champagneglassets brystmål søkes

Hva med å servere champagne fra glass formet av dine egne bryster? Ikke umulig, skal vi tro en italiensk vinprodusent som nemlig er i gang med en konkurranse der innehaveren av "idealbrystet" vil få sine ergonomiske attributter foreviget i en støpeform for champagneglass.

Det er spumanteprodusenten Pittaro som i disse dager kjører den noe spesielle konkurransen som en kampanje for spumante, den italienske utgaven av musserende vin. Med strategisk plassering av vindrueblader dekkes de 12 finalistene i sømmelige former, og brystet til den av de tolv konkurrerende som juryen mener har idealmålene, vil altså bli gjenstand for avstøpning.

Idéen til konkurransen er det fotografen Gianfranco Angelico Benvenuto som står for. Han er tidligere blant annet kjent for sin kalender inneholdende nakne husmødre. - Utvelgelsen til denne konkurransen var en tøff jobb - reglene utelukket nemlig bryster med silikonimplantat, sier Benvenuto.

Konkurransen har så langt ikke ført til anskrik eller spesielt stor publisitet.
- Kanskje ikke akkurat det man kan kalle "god smak", men frastøtende - nei, mener Irene Galviani, en 43 år gammel italiensk lærer og selverklært neo-feminist.

Ikke noe nytt fenomen
I følge gamle historier er brystformede champagneglass ingen stor nyhet. Etter sigende skal blant andre Marie Antoinette og Madame du Pompadour ha formgitt datidens champagneglass. Bare oppspinn, selvsagt, men likevel - nå har italienske kvinner virkelig muligheten til å være de første som kommer i "form".

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen