Drikke
Châteauneuf til lavpris

Châteauneuf til lavpris

Denne produsenten er kjent for å levere viner med châteauneufkvalitet til svært gunstige priser.
Aase E. Jacobsen
17 Oktober 2013 - 06:00

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Le Clos du Caillous «ekte» Châteaunef-du-Pape, Clos du Caillou Chateauneuf-du-Pape 2011 (7216) , utfordres av de rimeligere utgavene. Men uansett hvilken vin du velger, får du ypperlig valuta for pengene.

Les mer om Clos du Caillou

Clos du Caillou Nature Côtes-du-Rhône 2012 (7220) er min favoritt, all den tid den kombinerer en svært så lekker frukt med mye stoff, god friskhet og balansert sødme. Den er et resultat av produsentens satsing på stadig mer naturlig jordbruk.

Naturlig eksperiment

De siste seks årene dyrkes vinmarkene biodynamisk. Gjennom denne vinen ønsker de å teste ut hvor langt de kan gå i naturlig retning. Det er ikke brukt svovel under framstillingen, men noe er tilsatt ved flasketapping.

At vinen har klare châteauneufkvaliteter, skyldes rullesteinjordsmonnet samt en dominerende andel grenache (65 prosent) og resten mourvèdre som bidrar med mer kjøttfylde i frukten.

Minichâteauneuf

Årgangen 2012 ga dessuten veldig gode vilkår for både frukt, syre og tanniner. Denne vinen er bare produsert i et antall av drøyt 6000 flasker.

Clos du Caillou Côtes du Rhône Le Bouquet des Garrigues 2011 (7213) er imidlertid den som aller mest fortjener betegnelsen minichâteauneuf siden den er varm og rik med tydelig krydderpreg og har veldig god konsentrasjon.

Varmt år

Så var også 2011 et ekstra solfylt år. Druene kommer fra to parseller med overveiende gammelt plantemateriale og med et utbytte på 28 hl/ha hvilket forklarer konsentrasjonen i vinen. Den har i alt fem av de 13 lovlige druene for AOC Châteaunef-du-Pape.

Grenache for eleganse

Le Caillou Côtes-du-Rhone 2012 (7217)  er også imponerende vinvaluta. Og så å si bare laget av druen grenache som bidrar med størst eleganse av appellasjonens druer. Den henter sine druer fra en enkeltvinmark Le Caillou, med mer enn 60 år gamle planter.

Parsellen ligger innenfor eiendommen Clos du Caillou og dermed utenfor Châteaunef-du-Pape-grensene. Men som du kan lese her , var det et resultat av eierens protestaksjon, og ikke på grunn av at potensialet ikke var der. Det er denne vinen et veldig godt bevis på.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her