Christie's trakk vin fra auksjon

Fryktet at en La Tâche fra 1962 er en forfalskning.

En av eierene ved Domaine de la Romanée-Conti, Aubert de Villaine, roser Christie's etter at auksjonshuset i ellevte time trakk en magnumflaske La Tâche 1962 fra en auksjon i New York. Auksjonen fant sted 30. og 31. mai, skriver decanter.com.

Flasken skal nå undersøkes av uavhengige eksperter, opplyser Christie’s.

Etter å ha sett et foto av flasken, har Aubert de Villaine uttalt at han er i tvil om ektheten. Årsaken skal ligge i detaljer på etiketten og forseglingen.

Det var jurist og Burgund-samler Don Cornwell som første varslet om at flasken kan være en forfalsking, nettopp på grunn av påståtte feil på etiketten og på forseglingen. Denne skulle ha vært laget av folie – ikke voks som på den aktuelle flasken, mener Cornwell.

Han konkluderer med at magnumflasken kan vise seg å være et produkt fra Rudy Kurniawan, som er mistenkt for vinsindel i stor skala. Kurniawan venter på at saken hans skal komme opp for retten i USA.

LES OGSÅ: – Slik Kurniawan gjennomførte storsvindelen

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen