Glad Gris med hint av edle dråper

1 Haukelichevre
Frisk timian
Fremgangsmåte
Stek 2 hakkede sjalottløk i smør og tilsett Pineau des Charentes. Kok inn til ca ½ dl, tilsett ½ dl god kyllingkraft og kok inn til ca 1 dl.
Pisk inn usaltet smør til sausen begynner å tykne. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Vann ut bygggryn minst 4 timer. La de renne av og stek de i Kviteseidsmør, tilsett vann tilsatt litt fond og kok til de er møre.
Pepre indrefileten og "pakk inn" i bacon. Stek den i smør så baconet rundt blir brunt.
Stek i stekeovn på 125 grader i ca 25 minutter til den er gjennomstekt mens du steker provencepølser i smør.
Kok rødbetene så vidt møre i litt vann - kjør sammen med seterrømme med stavmikser til en glatt pure, smak til med salt og pepper og litt hakket frisk timian.
Skjær Haukelichevre i tynne skiver på tvers og grill i ovnen på bakepapir slik at de blir sprø
Stek vårløk som er delt på tvers i litt smør og tilsett Pineau. Kok inn Pineau til vårløkene er møre.
Skjær opp posjonstykker med indrefilet a ca 120 gram på tvers og legg på tallerken sammen med 2-3 biter Provencepølse, en god skje med rødbetpure og byggryn, 2 vårløk, drypp saus rundt, ikke for mye for sausen er ganske søt.
Server med sprø haukelichevre flak og litt frisk timinan.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG