Kanskje er det du som konkurrerer om tittelen Norges beste amatørkokk og flotte premier på Karl Johan under finalen for
NM for amatørkokk 2008
.
Send inn din beste oppskrift som inneholder både
fisk og/eller skalldyr og ett eller flere meieriprodukter
og bli med og kjemp om heder og flotte premier.
Les mer om konkurransen nedenfor dagens herlige oppskrift.
Varm ovnen til 200 grader. Rens purrene og bak dem i ovnen med litt fingersalt og olivenolje, samt en hvitløksblomst (hel hvitløk) hvor du har kuttet av toppen og strødd litt salt og olivenolje over, i ca 20 min. til de er myke og ferdig.
Skrap skinnet på havabborfileten ren for skjell. Havabborfileten pepres og stekes med skinnsiden ned til oversiden så vidt er ferdig (strø litt fingersalt over før servering).
I stekefettet surrer du litt hvitløk og kapers til hvitløken er myk. Ha i litt sitronsaft og realt med smør.
Skrubb blåskjellene og damp de med litt løk og hvitvin i en kjele til de akkurat har åpnet seg.
Legg opp en halv purre på hver tallerken og anrett havabboren over. Legg noen fedd med bakt hvitløk på fisken, og dander de dampede blåskjellene rundt.
Ha på stilkkapers og sitronsmør på hver tallerken.
Sendt inn av
Hans Christian Løbeg, OsloOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2008
I år stiller vi to krav til oppskriften du skal sende inn: Den skal bestå av
fisk og/eller skalldyr
, og den skal inneholde
ett eller flere meieriprodukter
.
Det er råvarer du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker og som du kan lage utrolig mange spennende retter med.
Glem kjøttdeig, tacoskjell og rømme. Langtidstekt svin, ananas og maistortillas er det du trenger for å servere tacos på autentisk mexicansk vis.Les hele saken
Burgere er alltid velkomne til middag. Spesielt på en iskald marsmandag. Prøv denne oppskriften som gir både en sunn og velsmakende burger.Les hele saken