DAGENS RETT: Kveite med olivenoljesaus, saltkokte småpoteter og gulrotpuré

Dagens rett Kveite med olivenoljesaus, saltkokte småpoteter og gulrotpuré

By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil

Kveite er kanskje den flotteste fiskesorten du kan ønske deg på kjøkkenet. Bare prøv denne oppskriften.

Kveite er nemlig veldig lett å jobbe med, enten du velger filet, skiver eller sågar hel fisk (oppdrett). Dessuten er den vennlig innstilt overfor de aller fleste smaker og smyger seg inn blant de fleste tilbehør. Ikke er den vanskelig å finne vin til heller.

Men her som ellers er det tilbehøret som bestemmer. Og i dette tilfellet er det oljesausen som er utfordringen. Til denne oppskriften har vi derfor valgt noen alternative hvitviner som fungerer godt sammen med extra virgin olivenolje som ofte har litt skarpe grønne toner.

Har du lyst på et annet tilbehør til kveite, kan du boltre deg i disse oppskriftene 

Skaff deg dagens rett som e-post

Kveite med olivenoljesaus, saltkokte småpoteter og gulrotpuré

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Fisk
Oljesaus
Saltkokte småpoteter
500 g
Gulrotpuré
400 g
1 dl
2 ss

Fremgangsmåte

Fisk:
Renskjær kveitefileten og del opp i fire like store porsjonsbiter. Legg fiskestykkene på en smurt bakeform. Strø med en liten klype salt og litt nykvernet pepper. La fisken stå i ca 5 min så saltet får trekke litt inn. Bak på 180 grader i ca 6 - 8 minutter, avhengig av størrelse.

Oljesaus:
Kok opp en kjele med vann og gjør klart en bolle med isvann. Snitt et kryss i bunnen av tomatene og ha i det kokende vannet. Etter ca. 10 – 20 sekunder begynner skallet å løsne, ha da over i isvann og kjøl ned. Dra skallet av tomatene og kutt i fire båter. Ta ut innmaten og kutt tomatfiletene i fine firkanter.

Smør paprikaene inn med litt olje og stek i ovn i 3 – 4 minutter på 200 grader – eller til paprikaene begynner å bli møre. Trekk av skinnet, fjern innmaten og kutt i like store terninger som tomaten.

Fjern det ytterste laget av vårløken og skjær i fine sirkler.

Bland grønnsaker med oljen og smak til med salt og pepper.

Saltkokte småpoteter:
Skyll potetene godt i kaldt vann. Ha deretter i en kjele med vann og 500 gram salt. Kok opp og la deretter potetene trekke på svak varme i 15-20 minutter til de begynner å bli møre. Sil av vannet.

Gulrotpuré:
Skrell gulrøtter og skjær i biter. Kok opp i en kjele med 1 dl vann og smør og kok på svak varme til gulrøttene er godt møre, ca 30 minutter. Sil av smørvannet men spar det til å spe gulrotpuréen med. Ha gulrøtter og ca 1 dl av smørvannet i en blender og kjør sammen til en glatt puré.

Her finner du mange oppskrifter med kveite

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Marianne Antonsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen