Kveite med olivenoljesaus, saltkokte småpoteter og gulrotpuré
Foto: Marianne Antonsen

Kveite med olivenoljesaus, saltkokte småpoteter og gulrotpuré

Kveite er kanskje den flotteste fiskesorten du kan ønske deg på kjøkkenet. Prøv denne oppskriften der olivenoljesaus, saltkokte småpoteter og gulrotpuré slår følge.

Fremgangsmåte

  1. Fisk: Renskjær kveitefileten og del opp i fire like store porsjonsbiter. Legg fiskestykkene på en smurt bakeform. Strø med en liten klype salt og litt nykvernet pepper. La fisken stå i ca 5 min så saltet får trekke litt inn. Bak på 180 grader i ca 6 - 8 minutter, avhengig av størrelse.
  2. Oljesaus:
    Kok opp en kjele med vann og gjør klart en bolle med isvann. Snitt et kryss i bunnen av tomatene og ha i det kokende vannet. Etter ca. 10 – 20 sekunder begynner skallet å løsne, ha da over i isvann og kjøl ned. Dra skallet av tomatene og kutt i fire båter. Ta ut innmaten og kutt tomatfiletene i fine firkanter.
  3. Smør paprikaene inn med litt olje og stek i ovn i 3 – 4 minutter på 200 grader – eller til paprikaene begynner å bli møre. Trekk av skinnet, fjern innmaten og kutt i like store terninger som tomaten.
  4. Fjern det ytterste laget av vårløken og skjær i fine sirkler.
  5. Bland grønnsaker med oljen og smak til med salt og pepper.
  6. Saltkokte småpoteter:
    Skyll potetene godt i kaldt vann. Ha deretter i en kjele med vann og 500 gram salt. Kok opp og la deretter potetene trekke på svak varme i 15-20 minutter til de begynner å bli møre. Sil av vannet.
  7. Gulrotpuré:
    Skrell gulrøtter og skjær i biter. Kok opp i en kjele med 1 dl vann og smør og kok på svak varme til gulrøttene er godt møre, ca 30 minutter. Sil av smørvannet men spar det til å spe gulrotpuréen med. Ha gulrøtter og ca 1 dl av smørvannet i en blender og kjør sammen til en glatt puré.

Her finner du mange oppskrifter med kveite

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her