Dagens rett
Bygg et tårn av pannekakene

Bygg et tårn av pannekakene

Alle elsker pannekaker, og dagens oppskrift er en drøm i så måte. Kjøttsausen gjør at de blir til mat som metter alle mager.
24 Juli 2023 - 00:00

Denne kjøttsausen kan selvfølgelig også brukes med pasta eller i vanlig lasagne. Hvorfor ikke lage en større porsjon og fryse ned, så har du til neste gang lysten på salte pannekaker blir faretruende stor.

Her er enda flere gode oppskrifter på pannekaker

Det er selvfølgelig ikke noe i veien for å bruke din egen kjøttsausfavoritt til dette fabelaktige pannekaketårnet.

Pannekaketårn

Pannekaketårn

Fremgangsmåte

  1. Pannekakerøre:
    Hell hvetemel i en bolle. Tilsett litt melk om gangen og rør godt. Rør til slutt inn egg og salt.
  2. La røren hvile mens du lager kjøttsaus og hvit saus.
  3. Kjøttsaus:
    Hakk løken. Varm olje i pannen og stek løken forsiktig.
  4. Brun kjøttdeigen og tilsett tomatpuré. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland alt godt sammen.
  5. La kjøttsausen småputre til sausen tykner, ca 15 min.
  6. Sett stekeovnen på 220 grader.
  7. Hvit saus:
    Varm opp 3 dl melk. Shake resten av melken sammen med melet (syltetøyglass har tett lokk) og rør dette i melken.
  8. Kok opp og smak til med salt og pepper. Tilsett 2/3 deler av osten.
  9. Pannekaketårnet:
    Stek pannekakene. Legg sammen tårnet på et ildfast fat eller i en ildfast form.
  10. Først pannekake så kjøttsaus og hvit saus, til alt er brukt opp og tårnet er passe høyt. Dryss til slutt på resten av osten.
  11. Sett pannekaketårnet lavt i ovnen ved 220 grader i ca 10 minutter, til osten er gyllen.

Tips: Det smaker godt med en frisk, grønn salat til.

Flere pannekakeoppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her