Denne kjøttsausen kan selvfølgelig også brukes med pasta eller i vanlig lasagne. Hvorfor ikke lage en større porsjon og fryse ned, så har du til neste gang lysten på salte pannekaker blir faretruende stor.
Her er enda flere gode oppskrifter på pannekaker
Det er selvfølgelig ikke noe i veien for å bruke din egen kjøttsausfavoritt til dette fabelaktige pannekaketårnet.
Pannekaketårn
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
La røren hvile mens du lager kjøttsaus og hvit saus.
Brun kjøttdeigen og tilsett tomatpuré. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland alt godt sammen.
La kjøttsausen småputre til sausen tykner, ca 15 min.
Sett stekovnen på 220 grader.
Kok opp og smak til med salt og pepper. Tilsett 2/3 deler av osten.
Først pannekake så kjøttsaus og hvit saus, til alt er brukt opp og tårnet er passe høyt. Dryss til slutt på resten av osten.
Sett pannekaketårnet lavt i ovnen ved 220 grader i ca 10 minutter, til osten er gyllen.
Tips: Det smaker godt med en frisk, grønn salat til.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Mari Svenningsen
Foto: Matprat.no