Pannekaketårn
Foto: Mari Svenningsen

Pannekaketårn

Fremgangsmåte

Pannekakerøre:
Hell hvetemel i en bolle. Tilsett litt melk om gangen og rør godt. Rør til slutt inn egg og salt.

La røren hvile mens du lager kjøttsaus og hvit saus.

Kjøttsaus:
Hakk løken. Varm olje i pannen og stek løken forsiktig.

Brun kjøttdeigen og tilsett tomatpuré. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland alt godt sammen.

La kjøttsausen småputre til sausen tykner, ca 15 min.

Sett stekovnen på 220 grader.

Hvit saus:
Varm opp 3 dl melk. Shake resten av melken sammen med melet (syltetøyglass har tett lokk) og rør dette i melken.

Kok opp og smak til med salt og pepper. Tilsett 2/3 deler av osten.

Pannekaketårnet:
Stek pannekakene. Legg sammen tårnet på et ildfast fat eller i en ildfast form.

Først pannekake så kjøttsaus og hvit saus, til alt er brukt opp og tårnet er passe høyt. Dryss til slutt på resten av osten.

Sett pannekaketårnet lavt i ovnen ved 220 grader i ca 10 minutter, til osten er gyllen.

Flere pannekakeoppskrifter

Tips: Det smaker godt med en frisk, grønn salat til.

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De 100 beste champagnene på polet akkurat nå - dette er det ypperste av det ypperste
+
Tester
Champagne til nyttår

De 100 beste champagnene på polet akkurat nå - dette er det ypperste av det ypperste

Utvalget av topp champagne er fortsatt formidabelt - og det i alle prisklasser. Skal du sikre deg noen av disse lekkerbiskenene før året er omme, må du handle nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne magnumflasken vil jeg finne under juletreet
Godbiter i pollisten

Denne magnumflasken vil jeg finne under juletreet

Den og normalutgaven finnes sågar i 120 polutsalg, forresten sammen med godbiter fra samme bunnsolide og tradisjonsrike produsent.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Om du bare har tid til et smørbrød til middag, la det bli en fest som med denne løsningen
Dagens rett
Varmt kyllingsmørbrød - panini med kylling og ost

Om du bare har tid til et smørbrød til middag, la det bli en fest som med denne løsningen

Det er heller ikke mange ingrediensene som trengs for at det skal bli en suksess.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne retten kan serveres når som helst på døgnet
Dagens rett
Omelett á la Mexico

Denne retten kan serveres når som helst på døgnet

Uansett når på dagen du velger å spise middag vil dagens tips til en rask omelett gi deg varm og god magefølelse. Spesielt dersom du hiver på ekstra salsa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En pai som denne gjør kål på det du måtte ha av rester etter helgen
Dagens rett
Verdens beste eggepai

En pai som denne gjør kål på det du måtte ha av rester etter helgen

For under et tykt dekke av egg, fløte og parmesan får det meste nytt liv. Og du blir god og mett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Monica Berg og Alex Kratena driver verdens nestbeste bar
Worlds50Best Bars 2021

Monica Berg og Alex Kratena driver verdens nestbeste bar

I årets kåring av Worlds50Best Bars er det Tayēr + Elementary som får aller mest oppmerksomhet. Monica Berg og Alex Kratena sitt felles mesterverk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her