DAGENS RETT: Crudités med hummus

Dagens rett Crudités med hummus

(Foxys_forest_manufacture)

Server rå grønnsaker på denne måten og de får bein å gå på

Denne 80-talls klassikeren er supertrendy, og den perfekte måte å nyte sommerens grønne gaver. Det beste av alt: du kan spise så mye du vil.

Crudités -  råkost på norsk - er en klassisk fransk forrett som hadde sin storhetstid på 80-tallet. Det er alltid gøy med matretter som gjør comeback - og med store trender for å spise både mer vegetarisk og sesongbasert, er crudités trendmaten du bør servere på ditt neste middagselskap. Ikke bare er det en lekker og innbydende måte å nyte sommerens grønne råvarer, det er både sosialt og morsomt også, og nesten gratis. 

Her er det bare å velge dine favorittgrønnsaker. Fatet blir ekstra lekkert om du velger forskjellige farger og teksturer. Oppskrift får du også på tre forskjellige fargespreke og deilige hummus-diper. Kanskje lager du crudités etter et besøk på ditt nærmeste bondens marked? Eller er du så heldig å ha din egen lille grønnsakshage, ja, da er det blant annet dette du skal bruke avlingen til. 

Her finner du flere lekre vegetarretter

Skaff deg dagens rett som e-post

Crudités med tre typer hummus

Fremgangsmåte

Hummus grunnoppskrift:
Skyll kikertene godt  og skrell dem, dette  gir en ekstra myk og porøs konsistens på hummusen. Ha de skrelte kikertene og  resten av ingrediensene til hummus grunnoppskrift i en foodproccesor og kjør til en jevn masse.  Tilsett eventuelt litt vann hvis den blir for fast. Fordel hummusen i tre boller. Den ene topper du med sorte sesamfrø og pinjekjerner.

Rødbethummus:
Kjør kokte rødbeter (dette får du kjøpt vakumpakket i butikken) i en foodproccesor med litt olivenollje til en jevn masse. Tilsett hummus og pulser massen til den er jevn. Topp med kruspersille og ekstra olivenolje.

Spinat og pistasj hummus:
Kjør spinat, koriander, pistasjnøtter, olivenolje, hvitløk og sitronjuice i en foodproccesor til en jevn masse. Tilsett hummus og pulser massen til den er jevn. Topp med ristede pistasjnøtter og sitronskall. 

Crudités

Kutt grønnsakene i passe store biter. Fordel på et fat og server med tre forskjellige hummus. 

Flere deilige retter med hummus ligger her

Her finner du veldig mange oppskrifter på vegetarretter

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Foxys_forest_manufacture

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen