Høsten er en tid da vi virkelig kan ta for oss av hva naturen gir oss.
Det er mange av oss som er lidenskapelige jegere, eller kjenner noen som er det. Men uansett hva du gjør eller bor, er det rik tilgang på elg og annet vilt.
Se alle de fristende viltoppskriftene
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Fremgangsmåte
- Begynn med sausen. Rens småløk, legg de i en kjele med appelsinjuice, sitronsaft og sukker.
- Kok opp og la fosskoke uten lokk i ca. 20 minutter til sausen har tyknet. Rør inn smør og hakket persille.
- Biffene:
- Krydre biffene med salt og pepper, og surr to baconskiver tett rundt hver av biffene. Fest eventuelt med en tannstikker.
- Bruk god varme, ha i litt olje og smør og brun biffene fint rundt på baconsiden først. Her er det lurt å steke skjøten på baconet først slik at baconet fester seg til hverandre.
- Stek snittflaten på biffene til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.
- Server biffene med kokte gulrøtter og en god potetmos som er smaksatt med litt smørdampet sopp eller litt urter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
83 POENG