Elgbiff med bacon og appelsinsaus
Foto: Mari Svenningsen

Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste biffen lages av elg. Nå er jakta i gang over store deler av landet og tilgangen på godt elgkjøtt det beste. Her er oppskriften med bacon og appelsinsaus.

Fremgangsmåte

Begynn med sausen. Rens småløk, legg de i en kjele med appelsinjuice, sitronsaft og sukker.

Kok opp og la fosskoke uten lokk i ca. 20 minutter til sausen har tyknet. Rør inn smør og hakket persille.

Biffene:
Krydre biffene med salt og pepper, og surr to baconskiver tett rundt hver av biffene. Fest eventuelt med en tannstikker.

Bruk god varme, ha i litt olje og smør og brun biffene fint rundt på baconsiden først. Her er det lurt å steke skjøten på baconet først slik at baconet fester seg til hverandre.

Stek snittflaten på biffene til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.

Server biffene med kokte gulrøtter og en god potetmos som er smaksatt med litt smørdampet sopp eller litt urter.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her