Det er en grunn til at enkelte oppskrifter blir tradisjonsretter, og alle har et forhold til lapskausen. Her har vi laget den med lammekjøtt, som vi burde spise mer av (i stedet for storfe- eller svinekjøtt).
Vi har mange andre oppskrifter på lapskaus
Skaff seg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Rask lapskaus med lam
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Renskjær kjøttet og del det i terninger på ca. 2x2 cm.
Ha kjøtt og lapskausblanding i kjelen, dryss deretter over melet og rør dette inn.
Tilsett vann mens du rører og la det småkoke i 20-30 minutter.
Smak til med krydder og server med flatbrød og tyttebærsyltetøy.
Tips: I stedet for fryste rotgrønnsaker, kan du selvsagt bruke ferske. Velg like deler av poteter, gulrøtter og sellerirot kuttet i terninger på 2 x 2 cm.
Prøv en av våre andre oppskrifter på lapskaus
Mange lammeretter fra hele verden finner du her
Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter
Mange herlige oppskrifter med lam
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du vært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 Poeng
Nøgne Ø Pale Ale
Norge
Volum: 0.500 Pris: 62,00 Basisutvalget -
89 Poeng
Frick Gewurztraminer 2011
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 265,00 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Pala Essentija Bovale 2013
Italia
Volum: 0.750 Pris: 235,00 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Leffe Blond
Belgia
Volum: 0.330 Pris: 47,90 Basisutvalget