Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.
Les hele sakenDet er ikke så vanlig å bruke lam i pastaretter, men at det er en god ide, er dagens nudeloppskrift inspirert av Øst-Asia, et godt bevis på.
Les hele sakenFor årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.
Les hele sakenVi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.
Les hele sakenHer finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.
Les hele sakenEn skikkelig tradisjonsrett hører hjemme på middagsbordet - kanskje allerede kommende søndag.
Les hele sakenDu kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.
Les hele sakenIngen høstlig søndagsmiddag uten skikkelig lammestek på menyen. Denne lager seg selv i gryte sammen med grønnsaker og poteter.
Les hele sakenMansaf er både et syn for øyet og en fryd for ganen som er forbeholdt de store anledninger. Men som også passer inn i vår lokale søndagsmiddagtradisjon.
Les hele sakenFor det er en av det beste kjøttråvarene vi har - og som blir vellykket nærmest uansett hvilken tilberedning du velger.
Les hele sakenMedaljonger skjært av ytrefileten av lam er møre så det holder. Så god råvare trenger ikke så mye annet ved siden av enn som i denne oppskriften.
Les hele sakenMasse gode smaker gjør at savnet etter pinnekjøttet blir mye mindre når du tilbereder lammeribba på denne måten.
Les hele sakenHøsten er tiden for de virkelig store hyggestundene rundt middagsbordet med lammestek som midtpunkt. Denne oppskriften er en klassiker.
Les hele sakenNår du woker, kan du bruke mindre kjøtt. Dermed blir det mindre belastning på matbudsjettet, for kjøtt er alltid dyrere enn grønnsaker. Spesielt nå som de siste er i norsk høysesong.
Les hele sakenPære, ingefær og en mild kremet blåmuggost er det som gir lammekotelettene det lille ekstra.
Les hele sakenSpennende krydder som i det indiske kjøkken matcher det gode norske lammekjøttet veldig godt.
Les hele sakenFyr opp grillen og ta hele familien med på grillingen av denne herlige spesialiteten fra Balkan.
Les hele sakenLam er viktigste kilde for kjøtt i en rekke land. Prøv noen av disse nye og spennende oppskriftene fra Midtøsten og Asia.
Les hele sakenLammeside er en stykningsdel som bør brukes oftere, rimelig og smaksrik, perfekt om det er mange til bords. Du finner den i fryseren på en velassortert butikk nå midt mellom sesonger.
Les hele sakenSå er de laget av malt lammekjøtt i god tyrkisk tradisjon.
Les hele sakenNår lammeskanker får godgjøre seg i øl i flere timer, blir resultatet helt fantastisk godt.
Les hele sakenDu kan selvsagt bruke annen type kjøtt. Den virkelige smaksforsterkeren her er den svarte bønne-sausen.
Les hele sakenI denne retten kan du enten bruke lam eller kje. Når det får godgjøre seg lenge på ovnen, blir det knallgodt.
Les hele sakenForberedelsene til påsken er kanskje påbegynt allerede. Da er det godt å ha noe enkelt, men godt å bite i denne kvelden. Bytt derfor ut hamburgeren med en lammeburger - du vil ikke angre.
Les hele sakenCouscous er lettvint så det holder. I denne oppskriften er det bare kjøttsausen som trenger litt mer tid. Men det lønner seg.
Les hele sakenLammesesongen stopper ikke ved fårikålen. Denne fantastiske råvaren kombinert med orientalske smaker er en ypperlig måte å tenke nytt på. Kombinerer du retten med denne vinen, vil du overraske hele middagsbordet.
Les hele sakenMidt i lamme- og fårikålsesongen passer det fint med en avstikker til India hvor de virkelig kan smaksette lammekjøttet. Som bonus får du oppskriften på en typisk indisk dessert.
Les hele sakenAlle regioner i Norge har sin vri på nasjonalretten fårikål. Dette er møringenes favoritt.
Les hele sakenÅrets lammekjøtt er nå å finne i butikkene, og vi gir deg råd om hvilke deler av dyret som passer til hvilke retter.
Les hele sakenLammekjøttet lager seg selv i stekeovnen og blandes med nykokt pasta når det er mørt. Så enkelt og så godt.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele saken
Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!
Les hele saken
Lær det grunnleggende om hvitvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Dette kurset passer perfekt for nybegynnere, og krever ingen forkunnskaper.
Les hele saken
Den 14. februar kan du lære mer og smake 6 deilige musserende viner. En perfekt vinsmaking sammen med noen du er glad i!
Les hele saken
Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.
Les hele saken
Bli med på vinmesse med topprodusenter fra Champagne, Tyskland, Italia og mye mer. Du får mulighetene til å smake flere hundre viner fra flere forskjellige land og i mange forskjellige stiler.
Les hele saken
Spania byr på et bredt spekter av viner og nå har du du muligheten til å smake 8 spennende vinstiler.
Les hele saken
Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.
Les hele saken
Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele saken
Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.
Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.
Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.
Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.
Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Les hele sakenEller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.
Les hele sakenGjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.
Les hele saken149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.
Les hele sakenGjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.
Les hele sakenOpplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.
Les hele saken