Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.
Les hele sakenHer finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.
Les hele sakenEn skikkelig tradisjonsrett hører hjemme på middagsbordet - kanskje allerede kommende søndag.
Les hele sakenDu kan bruke rester av kjøtt - saltet eller røykt - det varmer godt for både kropp, sjel og lommebok.
Les hele sakenIngen høstlig søndagsmiddag uten skikkelig lammestek på menyen. Denne lager seg selv i gryte sammen med grønnsaker og poteter.
Les hele sakenMansaf er både et syn for øyet og en fryd for ganen som er forbeholdt de store anledninger. Men som også passer inn i vår lokale søndagsmiddagtradisjon.
Les hele sakenFor det er en av det beste kjøttråvarene vi har - og som blir vellykket nærmest uansett hvilken tilberedning du velger.
Les hele sakenMedaljonger skjært av ytrefileten av lam er møre så det holder. Så god råvare trenger ikke så mye annet ved siden av enn som i denne oppskriften.
Les hele sakenMasse gode smaker gjør at savnet etter pinnekjøttet blir mye mindre når du tilbereder lammeribba på denne måten.
Les hele sakenHøsten er tiden for de virkelig store hyggestundene rundt middagsbordet med lammestek som midtpunkt. Denne oppskriften er en klassiker.
Les hele sakenNår du woker, kan du bruke mindre kjøtt. Dermed blir det mindre belastning på matbudsjettet, for kjøtt er alltid dyrere enn grønnsaker. Spesielt nå som de siste er i norsk høysesong.
Les hele sakenPære, ingefær og en mild kremet blåmuggost er det som gir lammekotelettene det lille ekstra.
Les hele sakenSpennende krydder som i det indiske kjøkken matcher det gode norske lammekjøttet veldig godt.
Les hele sakenFyr opp grillen og ta hele familien med på grillingen av denne herlige spesialiteten fra Balkan.
Les hele sakenLammeside er en stykningsdel som bør brukes oftere, rimelig og smaksrik, perfekt om det er mange til bords. Du finner den i fryseren på en velassortert butikk nå midt mellom sesonger.
Les hele sakenSå er de laget av malt lammekjøtt i god tyrkisk tradisjon.
Les hele sakenNår lammeskanker får godgjøre seg i øl i flere timer, blir resultatet helt fantastisk godt.
Les hele sakenDu kan selvsagt bruke annen type kjøtt. Den virkelige smaksforsterkeren her er den svarte bønne-sausen.
Les hele sakenI denne retten kan du enten bruke lam eller kje. Når det får godgjøre seg lenge på ovnen, blir det knallgodt.
Les hele sakenForberedelsene til påsken er kanskje påbegynt allerede. Da er det godt å ha noe enkelt, men godt å bite i denne kvelden. Bytt derfor ut hamburgeren med en lammeburger - du vil ikke angre.
Les hele sakenCouscous er lettvint så det holder. I denne oppskriften er det bare kjøttsausen som trenger litt mer tid. Men det lønner seg.
Les hele sakenLammesesongen stopper ikke ved fårikålen. Denne fantastiske råvaren kombinert med orientalske smaker er en ypperlig måte å tenke nytt på. Kombinerer du retten med denne vinen, vil du overraske hele middagsbordet.
Les hele sakenMidt i lamme- og fårikålsesongen passer det fint med en avstikker til India hvor de virkelig kan smaksette lammekjøttet. Som bonus får du oppskriften på en typisk indisk dessert.
Les hele sakenAlle regioner i Norge har sin vri på nasjonalretten fårikål. Dette er møringenes favoritt.
Les hele sakenÅrets lammekjøtt er nå å finne i butikkene, og vi gir deg råd om hvilke deler av dyret som passer til hvilke retter.
Les hele sakenLammekjøttet lager seg selv i stekeovnen og blandes med nykokt pasta når det er mørt. Så enkelt og så godt.
Les hele sakenNorsk lam og kantareller får en genial ramme i form av denne kebaben. Topp til helgekosen.
Les hele sakenI denne oppskriften får du brukt opp både lam- og sauserester. Med herlige innslag fra midtøsten blir påskelammet forvandlet til en ny og magisk smaksopplevelse
Les hele sakenLammekjøtt som får putre lenge i gryta med rødvin og andre godsaker er et veldig godt alternativ til lammestek.
Les hele sakenMed denne greskinspirerte lammegryta får du påskesola servert direkte på tallerkenen.
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenEr dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!
Les hele sakenLær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele sakenLær det grunnleggende om rødvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Kurset passer for nybegynnere og krever ingen forkunnskaper. Dette er tredje og siste kurset i vår kursserie «Lær mer om vin».
Les hele sakenLær det grunnleggende om hvitvin og smak deg gjennom åtte ulike viner. Dette kurset passer perfekt for nybegynnere, og krever ingen forkunnskaper. Dette er andre kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».
Les hele sakenBli med på en helt unik aften med viner fra Albert Bichot. Vinprodusenten som er kjent for sine flotte viner og som blender av P.A. Larsen-vinene fra Burgund.
Les hele sakenSmak noe av det aller beste fra Toscana når Fèlsina inntar hovedstaden den 06. oktober
Les hele sakenEr du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele sakenDen 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.
Les hele sakenDen 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!
Les hele sakenNoen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.
Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også
Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.
Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.
Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.
Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.
Les hele sakenRåmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.
Les hele sakenFor hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?
Les hele sakenDenne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.
Les hele sakenOm du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.
Les hele sakenTil tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .
Les hele saken