DAGENS RETT: Denne middagsretten er godt for hjertet på flere måter

Dagens rett Valentineskrei

Denne middagsretten er godt for hjertet på flere måter

Supersunn skrei eller torsk bør på menyen en gang i uka, og på en dag som denne, hører hjertevennlig mat ekstra godt hjemme.

I denne oppskriften er det faste fiskekjøttet pakket inn i myke og friskere/skarpere smaker. Det er en god match. Det blir det trolig over middagsbordet også. God valentinsdag.

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Valentineskrei

Fremgangsmåte

Selleripuré:
Skrell og skjær sellerien i terninger. Kok dem i smør uten at de blir brune, i 3-4 minutter.
 

Hell på så mye matfløte at det står halvt opp på sellerien.

Legg på tett lokk og la sellerien koke til den er mør, ca. 10 minutter.

Mos sellerien og smak til med salt og pepper. Hold puréen varm.

Salsa:
Ha alle ingrediensene unntatt salt og persille i en matmølle og kjør til en jevn puré.

Ha salsaen i en kjele og gi den et oppkok og la den surre over lav varme under lokk i ca. 10 minutter. Smak til med salt og rør inn finhakket persille like før servering.

Skreien:
Skjær skreifiletene i to jevnstore stykker. Dryss dem med salt og drypp sitronsaft over.
 

Stek fisken på middels høy varme med skinnsiden ned i en blanding av olje og smør i ca. 8 - 10 minutter slik at skinnet er sprøtt.

Snu fileten og stek videre i et par minutter til den så vidt gjennomstekt.

Det er viktig at varmen ikke er for sterk og at fisken ikke steker for lenge, da blir den tørr.

Legg opp fisken på en seng av selleripuré og drypp den røde salsaen rundt. Server med sprø hjertetoast.

De beste oppskrifter med torsk og skrei

Her har du nesten 250 oppskrifter med torsk

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Petter Berg

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen