DAGENS RETT: Denne vrien på fish & chips smaker himmelsk
Dagens rett

Denne vrien på fish & chips smaker himmelsk

Lett å lage er den også. Bare følg oppskriften.

 De fleste bruker hvit fisk som torsk eller kolje til fish'n chips, men i denne oppskriften er det den lekre ishavsrøya som får æren av å friteres.

Slik skal ekte fish'n chips lages

Og det fungerer veldig godt. I oppskriften er det brukt mandelpotet i skiver, men du kan også lage litt tykkere stenger av annen vinterpotet, altså en med mye tørrstoffer, noe som er nødvendig for at den skal bli sprø. Da må du imidlertid beregne litt lengre tid i frityrkjelen.

Se alt det lekre du kan lage med ishavsrøye 

Få dagens rett som gratis nyhetsbrev  

Fritert ishavsrøye med chips og rødbetesalat

Fremgangsmåte

Del filetene i porsjonsstykker, 2 pr. person. Vend disse i pisket egg, så i melblanding med salt og pepper og til slutt i pankomel. Friter fiskebitene ved 180 grader til de er gyldne, ca 2 minutter. Legg dem over på papir som trekker eventuelt overflødig fett. Saltes lett, om ønskelig. 

Chips:
Skjær potetene i tynne skiver, benytt helst en såkalt mandolin. Skyll potetskivene i kaldt vann og tørk dem godt. Friter potetskivene ved 180 grader til de er gyldne, ca 1-2 minutter. Legg chipsen over på et stykke papir som trekker. Saltes lett. 

Rødbetesalat:
Riv eller skjær rødbetene i tynne strimler. Grovhakk kapers og ha dem i en bolle sammen med rødbetene.Tilsett de øvrige ingredienser og bland godt. Smak til og sett kjølig frem til servering.

 

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen