Dagens rett

Fritert ishavsrøye med chips og rødbetesalat

Denne vrien på fish & chips smaker himmelsk

Denne vrien på fish & chips smaker himmelsk

Lett å lage er den også. Bare følg oppskriften.
Aase E. Jacobsen
22 Januar 2018 - 09:26

 De fleste bruker hvit fisk som torsk eller kolje til fish'n chips, men i denne oppskriften er det den lekre ishavsrøya som får æren av å friteres.

Slik skal ekte fish'n chips lages

Og det fungerer veldig godt. I oppskriften er det brukt mandelpotet i skiver, men du kan også lage litt tykkere stenger av annen vinterpotet, altså en med mye tørrstoffer, noe som er nødvendig for at den skal bli sprø. Da må du imidlertid beregne litt lengre tid i frityrkjelen.

Se alt det lekre du kan lage med ishavsrøye 

Få dagens rett som gratis nyhetsbrev  

Fritert ishavsrøye med chips og rødbetesalat

Fritert ishavsrøye med chips og rødbetesalat

Fremgangsmåte

Del filetene i porsjonsstykker, 2 pr. person. Vend disse i pisket egg, så i melblanding med salt og pepper og til slutt i pankomel. Friter fiskebitene ved 180 grader til de er gyldne, ca 2 minutter. Legg dem over på papir som trekker eventuelt overflødig fett. Saltes lett, om ønskelig. 

Chips:
Skjær potetene i tynne skiver, benytt helst en såkalt mandolin. Skyll potetskivene i kaldt vann og tørk dem godt. Friter potetskivene ved 180 grader til de er gyldne, ca 1-2 minutter. Legg chipsen over på et stykke papir som trekker. Saltes lett. 

Rødbetesalat:
Riv eller skjær rødbetene i tynne strimler. Grovhakk kapers og ha dem i en bolle sammen med rødbetene.Tilsett de øvrige ingredienser og bland godt. Smak til og sett kjølig frem til servering.

Se alt det lekre du kan lage med ishavsrøye

Slik skal ekte fish'n chips lages

Her finner du veldig mange oppskrifter på laks, ørret og røye

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her