Dagens rett for hele julen 2003

Redaksjonen tar en velfortjent juleferie, men vi har selvsagt laget ferdig Dagens rett hver dag frem til 2. januar. Riktig nok ikke som middager som står oppvarmingsklare i kjøleskapet, men like fullt til glede for deg som står fast for ideer til varierte retter i julehøytiden.

Hele menyen finner du her, så det er bare å velge ut dine favoritter. Skulle du ønske deg flere retter å velge blant, så kan du selvsagt lete i vår store julemeny eller i seksjonen for Dagens rett .  Eller hva med å søke i Apéritifs kokebok ( enkelt søk  eller avansert søk ). God Jul!

Dagens rett - mandag
Filet innbakt i skinke med grønn saus eller sherrysaus
Kost på deg en skikkelig kjøttbit nå før jul. Indrefilet er ikke så kostbart som tidligere. To sauser og tre viner er hva du kan velge (og eventuelt vrake) blant, men muligheten er jo klart til stede for at du kanskje tar full sats? Kanskje også en flott anledning til å invitere gode venner på førjulsmiddag?

Dagens rett - lille julaften
Risgrøt
Risgrøt like før jul er en sterk tradisjon for mange mennesker her oppe i det høye nord. Ofte serveres denne på lille julaften, men søndag er kanskje en mer naturlig dag å samle hele storfamilien til en trivelig førjulskos. Mange må også benytte bilen når de kommer, og da er det jo fint at det er saft som passer best til måltidet.

Dagens rett - julaften
Julens festmeny
Julens festmeny kan du benytte deg av nær sagt hvilken som helst dag i høytiden. Tre retter står på menyen, og det er ikke de tradisjonelle rettene vi satser på. Skap derfor din egen tradisjon basert på dine egne favoritter, slik som Omar Viset her gir deg tips til. God jul!

Dagens rett - 1. juledag
Dampet kveite med lime/kaperssaus
Julaften er omsider over og det frister kanskje for mange av oss med et lekkert fiskemåltid. Vi tar frem et av våre edleste fiskeslag og frisker opp med lime i retten og en deilig italiensk hvitvin i glasset. Om det ble for mye ribbe eller annen fet mat i går, rettes dette sikkert opp i dag.

Dagens rett - 2. juledag
Kyllingfilet med smak av jul
Kylling finner sin naturlige plass også under julehøytiden. Husk at dette også er slankende mat, for kyllingkjøttet er faktisk svært magert. Vinen kommer fra det spennende Somontano-området i nordre delen av Spania. Svært rimelig priset er den også denne kvalitetsvinen.

Dagens rett - lørdag
Fondue med spennende sauser
Fondue er en rett som skapt for høytider lik julen. Svært sosialt, for tiden trekker unektelig ut når man på tur står på vent for å ferdigstille den tillagede porsjon på fonduegaffelen. Men fortvil ikke; det er mye glede å finne i både glass og tilbehør. Kall inn gode venner til julefest denne lørdagen.

Dagens rett - søndag
Juleølmarinert viltfilet med juleølsaus og juleølposjert fiken
Også i romjula skal trivselsfaktoren være helt på topp. God mat og gode venner er en vellykket kombinasjon, og med godt og variert drikke til maten er vi ganske sikre på at julens siste dager blir en fin avslutning på året som snart er omme.

Dagens rett - mandag
Stekt laks
Heller ikke i julehøytiden kommer vi unna gode fiskemåltider. Vi gjør det imidlertid ganske enkelt og anbefaler stekt laks som denne mandagens rett. Om du har tatt julefri eller jobber disse mellomdagene, er retten uansett enkel å tilberede. Vi matcher fisken med et par franske hvitviner.

Dagens rett - tirsdag
Kongekrabbe
Skalldyr smaker alltid godt, og kongekrabbe er et svært spennende innslag i denne katgorien. Til en slik rett trenger du en syrefrisk vin med fint balansert fruktsødme. Tørr og god, men svært konsis til skalldyr av dette slaget. Kos deg med en delikatesse denne nest siste dagen i året.

Dagens rett - nyttårsaften
Apéritifs nyttårsmeny
Året avsluttes med en smaksrik og ikke minst lettlaget fire retters meny som uten problem kan reduseres til en to eller tre retter avhengig av hvor mye arbeid du vil legge i maten. Selvsagt med forslag til drikke som er tilgjengelig i de aller fleste polbutikker. En rekke vinforslag følger med i menyen, men ytterligere gode tips til aperitiff og drikke til klokken tolv den 31. finner du i vår store julemeny . Godt nytt år!

Dagens rett - 1. nyttårsdag
Kalkunsuppe
Etter en for mange svært sen natt med masse feiring og ditto god mat passer det vel godt med en enkel men smakfull middagsrett. Kalkunsuppe blir derfor det nye årets første rett, og vi velger like godt vann som drikkefølge. Om du ønsker noe annet godt er valget fritt.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen