Dagens rett for hele juletiden

Redaksjonen tar en velfortjent juleferie, men vi har selvsagt laget ferdig Dagens rett hver dag frem til 2. januar. Riktig nok ikke som middager som står oppvarmingsklare i kjøleskapet, men like fullt til glede for deg som står fast for ideer til varierte retter nå fremover.

Hele menyen finner du her, så det er bare å velge ut dine favoritter. Skulle du ønske deg flere retter å velge blant, så kan du selvsagt lete i seksjonen for Dagens rett  eller søke i Apéritifs kokebok ( enkelt søk  eller avansert søk ). God Jul!

Dagens rett - mandag
Fenalår
Siste kvelden før jula ringes inn er nok aktiviteten rimelig hektisk rundt om i de mange hjem. Da er det godt å ha litt tradisjonsrik god mat som ikke trenger mye forberedelse, og som kan nytes når det måtte passe best - når du trenger en pause fra pakking av gaver og vask av huset.

Dagens rett - julaften
Valget er ditt
I dag er valget ditt. Julaften er en dag de aller fleste har full kontroll over. I hvertfall når det gjelder maten, for stemningen rundt bordet er noe vi verdsetter svært høyt. Barna lever sitt eget liv denne dagen, og maset om å pakke opp gavene går i ett.

Dagens rett - 1. juledag
Karrisuppe
Dersom du serverte kalkun på julaften, eller har mulighet for å koke kraft på skroget av denne, har du det aller beste grunnlaget for en smakfull middag denne første juledagen. Eller kanskje bare en deilig varmende lunsj etter lufteturen.

Dagens rett - 2. juledag
Skinnstekt uer med mangoravioli
Vi må selvsagt foreslå litt fisk i jula, og valget i dag faller på uer. En fet fisk som kan serveres på mange forsjellige vis, og som matcher vin godt dersom du gjør kloke valg. Og i dag får du mange gode råd om hva du skal velge til denne fisken.

Dagens rett - fredag
Italiensk sidesprang
Dagens rett synes umiddelbart å være noe som kunne smake godt i julen. Vi snakker selvsagt om mat, og det er lammelår som trakteres på italiensk vis, med god olivenolje og deilig sopp. Like naturlig er det å ta steget helt ut ved å anbefale en Chianti Classico i glasset.

Dagens rett - lørdag
Bouillabaisse - Julens beste fiskesuppe
En varm og god fiskesuppe er hva du kan kose deg med i årets siste helg. Julen er høytid, og dersom barna er ute hele dagen og leker eller står på ski, er en suppe som denne sikkert velkommen hos de fleste. En tysk hvitvin kommer i glassene, og husk at barna bør få noe godt de også!

Dagens rett - søndag
Kalvefilet med sherrysaus
Kalvekjøtt er godt på vei å anse som luksusmat, og selvfølgelig noe du skal unne deg nå i juletiden. Den italienske ripassoen som vi anbefaler i dag er som skapt for retter som denne, men også en ordentlig godbit selv uten mat. En fin anledning til å be slekta på besøk.

Dagens rett - mandag
Moules Red Hot Chili
Blåskjell var ingrediens i lørdagens rett. Her spiller den imidlertid hovedrollen, og hvor sterk retten skal være bestemmer du selv ved hjelp av mengden chili. Et par forslag til hvitviner får du med, og begge kommer fra Loire-dalen iFrankrike.

Dagens rett - nyttårsaften
Nyttårsmeny
Apéritif foreslår en lettlaget nyttårsmeny med ingredienser som du får tak i så å si overalt. Vinene er hovedsaklig plukket fra polets basisutvalg og bør derfor være lett tilgjengelige. Gode forslag til aperitiff og drikke til klokken tolv den 31. finner du i vår store julemeny . Godt nytt år.

Dagens rett - 1. nyttårsdag
Indisk Kylling Tandoori
Hvorfor ikke starte det nye året med noe nytt og spennende? Kylling er både magert, saftig, og ikke minst lettlaget. Og i indisk versjon blir det svært uvanlig for oss nordboere. En rødvin fra Veneto i Italia er hva vi forsøker oss på som match til denne retten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen