Har du ikke prøvd gulrøtter som suppeingrediens før, har du virkelig gått glipp av noe godt. Sødmen i gulrøttene trenger litt syre og blir enda bedre balansert om den også får følge av litt krydder.
I denne oppskriften er det sherry og ingefær som gjør jobben. En genial kombinasjon som du kommer til å høste lovord for. Om du ikke har sherry i huset, kan du bruke litt hvitvin, sitron eller også god eddik.
Få inspirasjon til andre gode supper her
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis
Gulrotsuppe med ingefær og sei
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Kok opp vann med salt, legg i fisken og la den trekke til den er så vidt gjennomkokt, ca 8 minutter. Ta opp fisken og sil kraften.
Rens og skjær gulrøttene i skiver. Kok dem godt møre i fiskekraften sammen med ingefær. Mos gulrøttene i kraften og kok den opp.
Rør sammen smør og mel og visp det i gulrotsuppen. La den småkoke i ca. 5 minutter.
Smak til med salt og pepper. Skjær fisken i pene terninger og varm dem i suppen.
Tips: Her kan du godt bruke den fisken du liker best.
Se mange flere lekre fiskesupper her
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Norges sjømatråd
Foto: Eva Brænd