Dagens rett

Indisk gryte blir ikke det samme etter denne

Denne retten er indiskinspirert men ikke mer krydret enn at selv de mest følsomme vil nyte den.

Indisk gryte var en hit på 1970-tallet. Ofte kom den fra pose. I dag er det helt unødvendig omgitt som vi er av ingredienser fra hele verden. Over hele landet.

Denne oppskriften har ingen sære ingredienser, bare det du finner selv i den minste butikk. Trolig har du alt i skapet allerede.

Kanskje kan sågar familiens yngste få prøve seg på å lage fredagskosen?

Se våre andre indiskinspirerte oppskrifter

Om du ikke vil bruke ingefærøl med alkohol, kan du selvsagt erstatte med alkoholfritt. Men husk at det kan være veldig søtt, så da må du nok justere med litt mer syre eller krydderstyrke.

Ginger Joe curry

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

1.2 dl
kopp med Stone’s Ginger Joe
Curry-sausen
1 stk

Fremgangsmåte

Kylling:
Start med å krydre kyllingen med salt og pepper. Bland oljen over kjøttet og legg lårene i en ildfast from. Kyllingen skal steke på 200 grader i omtrent 15-20 minutter, helt til de har fått en gyllen farge. Hell karrisausen helt til kyllingen er helt dekket og dekk formen med et lokk eller folie. Skru ned varmen til 180 grader, og stek i ytterligere 40 minutter.

Karrisausen:
Bland løk, hvitløk, ingefær, chili og salt til en tykk masse. Stek resten av løken og grønnsaker på middels varme i 2-3 minutter. Bland karripulver og eventuelt karriblader, og stek i 1 minutt. Rør godt rundt under stekingen for å unngå å brenne sausen. Deretter heller man kokosmelken over i pannen, samt Stone’s Ginger Joe. Ha et raskt oppkok og tilfør tomatene til sist. La det koke i ytterligere 10 minutter, og legg deretter kyllinglårene i sausen for så å sette hele formen inn i ovnen. La den stå i ovnen et par minutter. Serveres med kokt ris.

 

 

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen