DAGENS RETT: Ginger Joe curry

Dagens rett Ginger Joe curry

Indisk gryte blir ikke det samme etter denne

Denne retten er indiskinspirert men ikke mer krydret enn at selv de mest følsomme vil nyte den.

Indisk gryte var en hit på 1970-tallet. Ofte kom den fra pose. I dag er det helt unødvendig omgitt som vi er av ingredienser fra hele verden. Over hele landet.

Denne oppskriften har ingen sære ingredienser, bare det du finner selv i den minste butikk. Trolig har du alt i skapet allerede.

Kanskje kan sågar familiens yngste få prøve seg på å lage middagen? Og den kan helt utmerket lages uten kjøtt. Det indiske kjøkken er kjent for sine vegetarretter. 

Se våre andre indiskinspirerte oppskrifter

Om du ikke vil bruke ingefærøl med alkohol, kan du selvsagt erstatte med alkoholfritt. Men husk at det kan være veldig søtt, så da må du nok justere med litt mer syre eller krydderstyrke.

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bestill dagens rett som e-post 

Ginger Joe curry

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

1.2 dl
Stone’s Ginger Joe
Currysausen:
1 stk

Fremgangsmåte

Kylling:
Start med å krydre kyllingen med salt og pepper. Bland oljen over kjøttet og legg lårene i en ildfast from. Kyllingen skal steke på 200 grader i omtrent 15-20 minutter, helt til de har fått en gyllen farge. Hell karrisausen helt til kyllingen er helt dekket og dekk formen med et lokk eller folie. Skru ned varmen til 180 grader, og stek i ytterligere 40 minutter.

Currysausen:
Bland løk, hvitløk, ingefær, chili og salt til en tykk masse. Stek resten av løken og grønnsaker på middels varme i 2-3 minutter. Bland karripulver og eventuelt karriblader, og stek i 1 minutt. Rør godt rundt under stekingen for å unngå å brenne sausen. Deretter heller man kokosmelken over i pannen, samt Stone’s Ginger Joe. Ha et raskt oppkok og tilfør tomatene til sist. La det koke i ytterligere 10 minutter, og legg deretter kyllinglårene i sausen for så å sette hele formen inn i ovnen. La den stå i ovnen et par minutter. Serveres med kokt ris.

Tips:
Hvis du ønsker en vegetarisk rett, dropper du kyllingen og erstatter med en stor blomkål delt i buketter og som dekkes med sausen. Deretter lar du den stå i ovnen i 15 minutter ved 200 grader til blomkålen er al dente. 

Se våre andre indiskinspirerte oppskrifter

Her finner du mange deilige gryteretter

Vil du lage en gryterett med okse- eller kalvekjøtt ser du her

Eller vil du bruke lammekjøtt i gryta?

Kanskje en fiskegryte frister deg mer?

Hva med en gryterett med bare grønnsaker?

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen