Kylling Ginger Joe curry
Apéritif

Kylling Ginger Joe curry

Enkel kyllingcurry med Ginger Joe, kan lett gjøres vegetarisk med blomkål i stedet for kylling.

Fremgangsmåte

  1. Kylling:
    Start med å krydre kyllingen med salt og pepper. Bland oljen over kjøttet og legg lårene i en ildfast from. Kyllingen skal steke på 200 grader i omtrent 15-20 minutter, helt til de har fått en gyllen farge.
  2. Hell karrisausen helt til kyllingen er helt dekket og dekk formen med et lokk eller folie. Skru ned varmen til 180 grader, og stek i ytterligere 40 minutter.
  3. Currysausen:
    Bland løk, hvitløk, ingefær, chili og salt til en tykk masse.
  4. Stek resten av løken og grønnsaker på middels varme i 2-3 minutter.
  5. Bland karripulver og eventuelt karriblader, og stek i 1 minutt.
  6. Rør godt rundt under stekingen for å unngå å brenne sausen.
  7. Deretter heller du kokosmelken over i pannen, samt Stone’s Ginger Joe.
  8. Ha et raskt oppkok og tilfør tomatene til sist.
  9. La det koke i ytterligere 10 minutter, og legg deretter kyllinglårene i sausen for så å sette hele formen inn i ovnen.
  10. La den stå i ovnen et par minutter.
  11. Serveres med kokt ris.

Tips:
Hvis du ønsker en vegetarisk rett, dropper du kyllingen og erstatter med en stor blomkål delt i buketter og som dekkes med sausen. Deretter lar du den stå i ovnen i 15 minutter ved 200 grader til blomkålen er al dente. 

Se våre andre indiskinspirerte oppskrifter

Her finner du mange deilige gryteretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her