DAGENS RETT: Kaningryte på kajunvis

Dagens rett Kaningryte på kajunvis

(-lvinst-)

Kaninkjøtt bør vi bruke oftere. Start med denne kaningryten

Kaninkjøtt er ikke lett å få tak i, men om ingen etterspør er det heller ingen som satser. Bondens Marked er løsningen. Denne oppskriften er en god begynnelse og kjøp inn nok for kommende store matopplevelser.

Kanin er for mange det samme som å spise kjæledyret sitt, for andre en kilde til mørt og magert, men likefullt smaksrikt kjøtt med store muligheter på kjøkkenet. Da vet du hva du skal se etter neste gang du er på Bondens Marked.

Her får du kjøpt kaninkjøtt

Se våre andre oppskrifter med kanin

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Kaningryte på kajunvis

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

2 ts
0.5 ts
oregano, tørket
1 stk
kanin
4 ss

Fremgangsmåte

 

Del kaninen i 8 biter. Bland salt, hvitløksalt, oregano, pepper og kajenne. Dryss omtrent halvparten av blandingen over kjøttet og klapp det inn. Bland resten av krydderet med melet i en brødpose. Legg kjøttbitene i melblandingen og rist godt. Børst av overflødig mel. Ta vare på resten av melet.

Varm oljen i en tykkbunnet gryte, gjerne jerngryte og stek kaninbitene til de er brunet på alle sider. Stek ikke for mange om gangen. Sett kjøttet til side. Når alle stykkene er brunet, stek løk og selleri i samme panne i 5 minutter under stadig omrøring. Tilsett hvitløk og laurbærblad.

Varm kraften. Ha 1 ss av melblandingen i oljen og stek i 1 minutt under stadig omrøring. Trekk gryten av platen og rør gradvis inn litt av kraften. Når jevningen samler seg om rørspaden så sett gryten tilbake på platen og spe med resten av kraften. La det koke opp. Sett ned varmen, legg kjøttstykkene i gryten, legg på lokket og la det småkoke i 1 time til kjøttet er mørt. Smak til og ha i vårløk og persille. Serveres med sukkererter og ferskt brød til.

Her får du kjøpt kaninkjøtt

Se våre andre oppskrifter med kanin

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: -lvinst-

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen